Iubiţi fraţi şi surori, Ieri, la Bratislava (Slovacia), a fost beatificat Titus Zeman, preot salezian. El se uneşte cu lunga ceată a martirilor din secolul al XX-lea, pentru că a murit în 1969 după ce a fost timp îndelungat în închisoare din cauza credinţei sale şi a slujirii sale pastorale. Mărturia sa să ne susţină […]

Iubiţi fraţi şi surori,

Ieri, la Bratislava (Slovacia), a fost beatificat Titus Zeman, preot salezian. El se uneşte cu lunga ceată a martirilor din secolul al XX-lea, pentru că a murit în 1969 după ce a fost timp îndelungat în închisoare din cauza credinţei sale şi a slujirii sale pastorale. Mărturia sa să ne susţină în momentele mai dificile ale vieţii şi să ne ajute să recunoaştem, şi în încercare, prezenţa Domnului.

În această duminică este se termină săptămâna dedicată în mod deosebit Cuvântului lui Dumnezeu, cu ocazia comemorării, ieri, a sfântului Ieronim, mare maestru al Sfintei Scripturi. Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru darul Cuvântului său şi să ne angajăm să citim şi să medităm Biblia, în special Evanghelia.

În sfârşit, ne unim spiritual cu credincioşii adunaţi la Sanctuarul din Pompei pentru tradiţionala Implorare către Sfânta Fecioară Maria a Rozariului, prezidată astăzi de preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene, cardinalul Bassetti.

Vouă tuturor, bolognezi născuţi aici şi „adoptivi”, vă urez o duminică frumoasă. Vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine. Poftă bună şi la revedere!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu