Iubiţi fraţi şi surori,    Urmăresc cu mare preocupare situaţia de tensiune puternică şi de violenţă care loveşte Ţara Sfântă. În acest moment este nevoie de mult curaj şi de multă forţă sufletească pentru a spune nu urii şi răzbunării şi a face gesturi de pace. Pentru aceasta ne rugăm, pentru ca Dumnezeu să întărească […]

Iubiţi fraţi şi surori,

   Urmăresc cu mare preocupare situaţia de tensiune puternică şi de violenţă care loveşte Ţara Sfântă. În acest moment este nevoie de mult curaj şi de multă forţă sufletească pentru a spune nu urii şi răzbunării şi a face gesturi de pace. Pentru aceasta ne rugăm, pentru ca Dumnezeu să întărească în toţi, guvernanţi şi cetăţeni, curajul de a se opune violenţei şi de a face paşi concreţi de destindere. În actualul context din Orientul Mijlociu este mai decisiv ca oricând să se facă pacea în Ţara Sfântă: asta ne cer Dumnezeu şi binele omenirii.

   La sfârşitul acestei celebrări doresc să vă salut pe voi toţi care aţi venit să aduceţi omagiu noilor sfinţi, îndeosebi delegaţiilor oficiale din Italia, Spania şi Franţa.

   Salut credincioşii din diecezele de Lodi şi de Cremona, precum şi Fiicele Oratoriului. Exemplul sfântului Vincenzo Grossi să susţină angajarea pentru educaţia creştină a noilor generaţii.

   Salut pelerinii veniţi din Spania, îndeosebi de la Sevilla, şi Surorile Societăţii Crucii. Mărturia sfintei Maria a Neprihănitei Zămisliri să ne ajute să trăim solidaritatea şi apropierea faţă de cei mai nevoiaşi.

   Salut credincioşii care provin din Franţa, în special de la Bayeux, Lisieux şi Sées: mijlocirii sfinţilor soţi Ludovic Martin şi Maria Azelia Guérin încredinţăm bucuriile, aşteptările şi dificultăţile familiilor franceze şi din toată lumea.

   Mulţumesc cardinalilor, episcopilor, preoţilor, persoanelor consacrate, precum şi familiilor, grupurilor parohiale şi asociaţiilor.

   Şi acum să ne adresăm cu iubire filială Fecioarei Maria.

Franciscus

Traducere de pr.dr. Mihai Pătrașcu

Lasă un răspuns