Categorii

Video-mesaj cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Emiratele Arabe Unite (30 ianuarie 2019)

Iubit popor din Emiratele Arabe Unite,

Al Salamu Alaikum / Pacea să fie cu voi!

Sunt fericit să pot vizita, peste câteva zile, ţara voastră, ţinut care încearcă să fie un model de convieţuire, de fraternitate umană şi de întâlnire între diferitele civilizaţii şi culturi, unde mulţi găsesc un loc sigur pentru a munci şi a trăi liber, respectând diversităţile.

Mă bucură să întâlnesc un popor care trăieşte prezentul cu privirea îndreptată spre viitor. Pe bună dreptate şeicul Zayed, fondatorul Emiratelor Arabe Unite, de cinstită amintire, declara: „Adevărata bogăţie nu se află numai în resursele materiale, ci adevărata bogăţie a naţiunii se află în persoanele care construiesc viitorul naţiunii lor… Adevărata bogăţie sunt oamenii”.

Mulţumesc din inimă Alteţei Sale şeicul Mohammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, care m-a invitat să particip la întâlnirea interreligioasă cu tema „Fraternitatea umană”. Şi sunt recunoscător celorlalte autorităţi din Emiratele Arabe Unite pentru colaborarea optimă, ospitalitatea generoasă şi primirea fraternă oferite cu nobleţe pentru a realiza această vizită.

Mulţumesc prietenului şi fratelui iubit marele imam de Al-Azhar, dr. Ahmed Al-Tayeb, şi celor care au colaborat la pregătirea întâlnirii, pentru curajul şi voinţa de a afirma că credinţa în Dumnezeu uneşte şi nu dezbină, apropie chiar şi în deosebire, îndepărtează de ostilitate şi de aversiune.

Sunt fericit pentru această ocazie oferită mie de Domnul pentru a scrie, pe ţara voastră dragă, o nouă pagină din istoria relaţiilor dintre religii confirmând că suntem fraţi deşi suntem diferiţi.

Cu bucurie mă pregătesc să întâlnesc şi să salut „eyal Zayid / fiii lui Zayid în casa lui Zayid”, ţară de prosperitate şi de pace, ţară de soare şi de armonie, ţară de convieţuire şi de întâlnire!

Vă mulţumesc mult şi ne vedem curând! Rugaţi-vă pentru mine!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.