Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Columbia (6-11 septembrie 2017)

Iubit popor din Columbia, peste câteva zile voi vizita ţara voastră. Voi veni ca pelerin de speranţă şi de pace, pentru a celebra cu voi credinţa în Domnul nostru precum şi pentru a învăţa de la caritatea voastră şi de la perseverenţa voastră în căutarea păcii şi a armoniei.

Îi salut cordial şi le mulţumesc domnului preşedinte şi episcopilor din Conferinţa Episcopală pentru invitaţia de a vizita Columbia. Mulţumesc şi fiecăruia dintre voi care mă primeşte în ţara voastră şi în inima sa. Ştiu că aţi lucrat – şi aţi lucrat mulţi – pentru a pregăti această întâlnire. Mulţumirile mele se îndreaptă spre toţi cei care au colaborat şi continuă să facă asta pentru ca ea să devină o realitate.

„Să facem primul pas” este motoul acestei călătorii. El ne aminteşte că avem nevoie mereu să facem un prim pas pentru orice activitate şi proiect. El ne determină şi să fim primii care iubim, care construim punţi, care creăm fraternitatea. A face primul pas ne încurajează să ieşim pentru a merge în întâmpinarea celuilalt, să întindem mâna şi să schimbăm unul cu altul semnul păcii. Pacea este ceea ce Columbia caută şi pentru obţinerea căreia lucrează de mult timp. O pace stabilă, durabilă, pentru ca să ne putem vedea şi să ne putem trata ca fraţi, nu ca duşmani. Pacea ne aminteşte că toţi suntem fii ai aceluiaşi Tată care ne iubeşte şi ne întăreşte. Sunt onorat să vizitez această ţară bogată în istorie, cultură, credinţă, bărbaţi şi femei care au lucrat cu determinare şi perseverenţă pentru a o face un loc în care domneşte armonia şi fraternitatea, în care Evanghelia este cunoscută şi iubită, unde a spune frate şi soră nu este un semn straniu, ci o adevărată comoară de protejat şi de apărat. Lumea de astăzi are nevoie de consilieri de pace şi de dialog. Şi Biserica este chemată la această îndatorire, pentru a promova reconcilierea cu Domnul şi cu fraţii, dar şi reconcilierea cu ambientul care este o creaţie a lui Dumnezeu şi pe care îl exploatăm în mod sălbatic.

Fie ca această vizită să fie ca o îmbrăţişare fraternă pentru fiecare dintre voi şi ca să se simtă mângâierea şi duioşia Domnului.

Iubiţi fraţi şi surori columbieni, doresc să trăiesc aceste zile cu voi cu suflet bucuros, cu recunoştinţă faţă de Domnul. Vă îmbrăţişez cu afect şi cer Domnului să vă binecuvânteze, să ocrotească ţara voastră şi să-i dăruiască pacea. Şi cer Mamei noastre, Fecioara Sfântă, să aibă grijă de voi. Şi nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine. Mulţumesc şi pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.