Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc adresat pelerinilor şi episcopului de Gozo (Malta) cu ocazia inaugurării a trei mozaicuri în Sanctuarul Fecioarei de la Ta’ Pinu (18 iunie 2017)

Dragi pelerini,

Am primit cu bucurie invitaţia de a adresa un salut vouă tuturor, care sunteţi adunaţi astăzi la Sanctuarul Fecioarei de la Ta’ Pinu, unde într-o mare îmbrăţişare de mozaicuri vă aşteaptă Isus şi Mama sa.

Imaginea din platoul din faţa sanctuarului, pe care astăzi o inauguraţi, pune în faţa ochilor noştri frumuseţea unei rugăciuni contemplative simple, accesibile tuturor, mari şi mici: rugăciunea sfântului Rozariu. Şi eu recit adesea Rozariul în faţa unui mozaic: un mic mozaic al Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul, unde pare că în centru este Maria în timp ce în realitate ea, folosind mâinile sale, devine un soi de scară pe care Isus poate să coboare în mijlocul nostru. Centrul este întotdeauna Isus, care se înjoseşte pentru a merge cu noi oamenii, pentru ca noi să putem urca în cer cu El.

În rugăciunea Rozariului noi ne adresăm Fecioarei Maria pentru ca să ne ducă tot mai aproape de Fiul său Isus, pentru a-l cunoaşte şi a-l iubi tot mai mult. Şi în timp ce repetăm „Bucură-te, Marie”, noi medităm misterele, etapele de bucurie, de lumină, de durere şi de slavă ale vieţii lui Cristos, dar şi ale vieţii noastre: pentru că noi mergem cu Domnul. De fapt, această rugăciune simplă ne ajută să contemplăm tot ceea ce Dumnezeu în iubirea sa a făcut pentru noi şi pentru mântuirea noastră şi ne face să înţelegem că viaţa noastră este unită cu aceea a lui Cristos. Rugându-ne, noi ducem totul la Dumnezeu: trudele, rănile, fricile dar şi bucuriile, darurile, persoanele dragi… totul la Dumnezeu. Rugându-ne, noi îi permitem lui Dumnezeu să intre în timpul nostru, să primească şi să transfigureze tot ceea ce trăim.

Folosiţi-vă adesea de acest instrument puternic care este rugăciunea sfântului Rozariu, pentru ca să aducă pace în inimi, în familii, în Biserică şi în lume.

Şi, vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine. Domnul să vă binecuvânteze şi Fecioara Mamă să vă ocrotească.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.