Categorii

Un franciscan va conduce exerciţiile spirituale ale Papei de Postul Mare

Se vor ţine de la 5 la 10 martie în „Casa Divin Maestro” din Ariccia obişnuitele exerciţii spirituale la care vor participa Papa Francisc şi membrii Curiei Romane. Franciscanul Giulio Michelini va conduce meditaţiile, care în acest an se vor concentra asupra pătimirii, morţii şi învierii lui Isus după Evanghelia lui Matei.

Aşa cum prezintă L’Osservatore Romano, Michelini s-a născut la Milano în urmă cu 53 de ani, a intrat în Ordinul Fraţilor Minori în 1992 şi este preot din 1994. Licenţiat în limbi şi literaturi străine, a obţinut bacalaureatul în teologie la Institutul Teologic din Assisi şi licenţa şi doctoratul în teologie biblică la Universitatea Pontificală Gregoriana, şi la Ierusalim a frecventat cursuri la Bat Kol Institute. Actualmente este profesor la Institutul Teologic din Assisi, agregat la Universitatea Laterană, şi director al revistei Convivium Assisiense. Autor al multor publicaţii, locuieşte în conventul din Farneto şi este animator al centrului diaconal al arhidiecezei de Perugia – „Città della Pieve”.

Exerciţiile vor începe la 5 martie la ora 18.00 cu adoraţia euharistică şi recitarea vesperelor. Zilele următoare se vor deschide cu concelebrarea Liturghiei la ora 7.30, urmată de o primă meditaţie la ora 9.30. Apoi la ora 16.00 se va ţine a doua meditaţie care va precede adoraţia euharistică şi vesperele. În ziua de încheiere, vineri 10 martie, este programată o singură meditaţie.

Mărturisirea lui Petru şi drumul lui Isus spre Ierusalim este tema care va deschide reflecţia de duminică 5 martie şi care va fi introducere la întregul ciclu de exerciţii. După aceea, în zilele următoare, celelalte meditaţii: ultimele cuvinte ale lui Isus şi începutul pătimirii; pâinea şi trupul, vinul şi sângele; rugăciunea în Ghetsemani şi arestarea lui Isus; Iuda şi câmpul sângelui; procesul roman, soţia lui Pilat şi visele lui Dumnezeu; moartea lui Mesia; îngroparea şi sâmbăta lui Isus; mormântul gol şi învierea şi încheierea.

În timpul perioadei de reculegere, ca de obicei, sunt suspendate audienţele private şi speciale, inclusiv audienţa generală de miercuri. Este confirmată şi anul acesta ca sediu „Casa Divin Maestro” din Ariccia, gestionată de paulini.

(După Zenit, 14 februarie 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.