Categorii

Tinerii de la Sinod către papa: „Mulţumim pentru că ne-aţi dat spaţiu”

Astăzi, sâmbătă 27 octombrie, Sinodul Episcopilor dedicat tinerilor încheie lucrările sale cu votarea documentului conclusiv. Însă o primă încheiere, sărbătorească, a fost celebrată în seara de vineri, a 24-a zi de muncă a Sinodului. Tinerii auditori chemaţi să participe la lucrări au organizat o sărbătoare în atriul aulei „Paul al VI-lea”, pentru a-i mulţumi papei că i-a invitat. Unii tineri au cântat, au dansat şi au recitat poezii. Cardinalul Lorenzo Baldisseri, secretar al Sinodului Episcopilor, a cântat la pian. Şi tinerii au citit o scrisoare adresată papei Francisc.

„Preaiubite papă Francisc, noi tinerii, prezenţi la Sinod, vrem să profităm de această ocazie pentru a-ţi exprima recunoştinţa noastră şi bucuria noastră pentru că ne-ai dat spaţiu de a parcurge împreună această mică bucată de istorie. Ideile noi au nevoie de spaţiu şi tu ni l-ai dat. lumea de astăzi, care ne prezintă nouă tinerilor oportunităţi inedite împreună cu atâtea suferinţe, are nevoie de noi răspunsuri şi de noi energii de iubire. Are nevoie să regăsească speranţa şi să trăiască fericirea care se simte mai mult în a da decât a primi, lucrând pentru o lume mai bună”.

„Noi vrem să afirmăm – continuă tinerii de la Sinod – că împărtăşim visul tău: o Biserică în ieşire, deschisă tuturor şi mai ales celor mai slabi, o Biserică spital de campanie. Deja suntem parte a acestei Biserici şi vrem să continuăm să ne angajăm concret pentru a îmbunătăţi oraşele şi şcolile noastre, lumea socio-politică şi locurile de muncă, răspândind o cultură a păcii şi a solidarităţii şi punându-i în centru pe săraci, în care se recunoaşte însuşi Isus”.

„La sfârşitul acestui Sinod – încheie scrisoarea – dorim să-ţi spunem că suntem cu tine şi cu toţi episcopii din Biserica noastră, chiar şi în momentele de dificultate. Te rugăm să continui drumul pe care l-ai întreprins şi îţi promitem sprijinul nostru deplin şi rugăciunea noastră zilnică”.

De Andrea Tornielli

(După Vatican Insider, 27 octombrie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.