Categorii

Tinerețe și spectacol: Campionatul intern de fotbal al seminariștilor

Conducerea Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, în colaborare cu departamentul pentru activități sportive al seminariștilor, a organizat, în perioada 8–29 octombrie 2016, campionatul intern de fotbal, competiție la care au participat cele șase echipe reprezentând cei șase ani de studiu ai seminarului. În marea finală, disputată pe 29 octombrie, echipa anului V s-a impus în fața echipei anului VI cu senzaționalul scor de 7-2, încoronându-și astfel parcursul perfect din această competiție.

Surprize au fost în fiecare minut jucat pe terenul seminarului, mai ales că fiecare echipă aspira la titlul de campion și la premiile oferite de sponsori. În prima fază a campionatului, cele șase formații au disputat, în meciuri directe, punctele necesare pentru calificarea în etapa semifinalelor. La finalul acestor serii de meciuri a fost stabilit careul de ași al campionatului, format din echipele anilor V, IV, II și VI. Din nefericire, pentru echipele anilor III și I drumul spre marele trofeu s-a oprit în această fază a campionatului, aceste formații fiind eliminate.

În etapa semifinalelor s-au înfruntat anii V și II, respectiv IV și VI, iar partidele disputate nu au dezamăgit așteptările spectatorilor și fanilor acestui sport. În primul meci al semifinalelor, s-au confruntat pentru un loc în finală anii V și II, un meci în care echipa anului V era văzută ca mare favorită, având un parcurs perfect în prima faza a competiției, însă care a trebuit să țină piept vitalității tinerești a jucătorilor din anul II. Cel de-al doilea meci, lucrurile au fost mai interesante: echipa anului IV, calificată în premieră în semifinale după o serie de trei victorii consecutive, s-a confruntat cu echipa anului VI, care deși fusese înfrântă în prima fază a competiției de către cei din anul IV cu scorul de 7-3, totuși a intrat pe teren cu moralul ridicat, obținând calificarea în semifinale în ultimul moment. Această fază a campionatului s-a concretizat în următoarele rezultate: anul V – anul II (7-2), respectiv anul IV – VI (1-2).

Marea finală a fost câștigată de echipa anului V, care, spre deliciul spectatorilor și a galeriei, a marcat șapte goluri în poarta anului VI, demonstrând faptul că chiar sunt niște „magicieni” când vine vorba de driblat mingea și de marcat goluri.

În fotbal, ca și în orice al sport, obținerea titlului de campion este o adevărată bucurie, însă nu este vorba numai de câștig într-o competiție, ci de apropiere și de colaborare cu ceilalți jucători, astfel încât, chiar dacă am învins sau am fost învinși, mereu vom avea alături prieteni în care să ne încredem.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.