(Bazilica Sfântul Petru – Capela Gregoriana, sâmbătă, 1 mai 2021)  Rugăciune înainte de recitarea Rozariului La începutul lunii dedicate Sfintei Fecioare Maria, ne unim în rugăciune cu toate sanctuarele răspândite în lume, cu credincioşii şi cu toate persoanele de bunăvoință, pentru a încredinţa în mâinile Mamei noastre sfinte întreaga omenire, încercată dur de această perioadă […]

(Bazilica Sfântul Petru – Capela Gregoriana, sâmbătă, 1 mai 2021) 

Rugăciune înainte de recitarea Rozariului

La începutul lunii dedicate Sfintei Fecioare Maria, ne unim în rugăciune cu toate sanctuarele răspândite în lume, cu credincioşii şi cu toate persoanele de bunăvoință, pentru a încredinţa în mâinile Mamei noastre sfinte întreaga omenire, încercată dur de această perioadă de pandemie.

În fiecare zi din această lună mai îți vom încredința Ție, Maică a Milostivirii, multele persoane care au fost atinse de virus şi continuă să îndure consecințele: de la fraţii şi surorile noştri răposați la familiile care trăiesc durerea şi incertitudinea zilei de mâine; de la bolnavi la medici, la oamenii de știință, la asistenții medicali, angajați în prima linie în această bătălie; de la voluntari la toţi profesioniștii care prestează serviciul lor prețios în favoarea celorlalți; de la persoanele aflate în doliu şi durere la cele care, cu un simplu zâmbet şi un cuvânt bun, au adus întărire celor care erau în nevoie; de la cei care – mai ales femei – au îndurat violență în cadrul zidurilor familiale datorită închiderii forțate la cei care doresc să reia cu entuziasm ritmurile vieţii zilnice.

Mamă a Ajutorului, primeşte-ne pe toţi sub mantia ta şi ocrotește-ne, susține-ne în ora încercării şi aprinde în inimile noastre lumina speranţei pentru viitor.

_________________

Rugăciune după recitarea Rozariului

Sub ocrotirea ta căutăm refugiu, Sfântă Născătoare de Dumnezeu. În situația dramatică prezentă, încărcată de suferințe şi de angoase care sunt cuibărite în lumea întreagă, alergăm la Tine, Mamă a lui Dumnezeu şi Mamă a noastră, şi căutăm refugiu sub ocrotirea ta.

O, Fecioară Marie, îndreaptă spre noi ochii tăi cei milostivi în această pandemie de coronavirus şi întărește pe cei care sunt dezorientați şi care plâng pentru cei dragi ai lor, îngropaţi adesea într-un mod care rănește sufletul. Sprijină-i pe cei care sunt neliniștiți pentru persoanele faţă de care, pentru a împiedica infectarea, nu pot să fie aproape. Revarsă încredere în cel care este în neliniște pentru viitorul nesigur şi pentru consecințele asupra economiei şi asupra locului de muncă.

Mamă a lui Dumnezeu şi Mamă a noastră, imploră pentru noi de la Dumnezeu, Părinte al milostivirii, ca această încercare dură să se termine şi să se întoarcă un orizont de speranţă şi de pace. Ca la Cana, intervin-o la Fiul tău divin, cerându-i să întărească familiile bolnavilor şi ale victimelor şi să le deschidă inima lor la încredere.

Ocrotește-i pe medici, pe asistenții medicali, personalul sanitar, voluntarii care în această perioadă de urgență sunt în prima linie şi îşi pun viaţa în pericol pentru a salva alte vieți. Însoţeşte truda lor eroică şi dăruiește-le forță, bunătate şi sănătate.

Fii alături de cei care noapte şi zi îi asistă pe bolnavii şi pe preoţii care, cu grijă pastorală şi angajare evanghelică, încearcă să ajute şi să susţină pe toţi.

Sfântă Fecioară, luminează mințile bărbaților şi femeilor de știință, pentru ca să găsească soluțiile corecte pentru a învinge acest virus. Asistă-i pe responsabilii națiunilor pentru ca să acționeze cu înţelepciune, grijă şi generozitate ajutându-i pe cei care duc lipsă de cele necesare pentru a trăi, programând soluții sociale şi economice cu clarviziune şi cu spirit de solidaritate.

Preasfântă Marie, atinge conștiințele pentru ca uriaşele sume folosite pentru a crește şi a perfecționa armamentele să fie desinate în schimb pentru a promova studii adecvate pentru a preveni asemenea catastrofe în viitor.

Mamă preaiubită, fă să crească în lume sentimentul de apartenență la o unică mare familie, având conştiinţa legăturii care-i unește pe toţi pentru ca prin ajutor fratern şi solidar să venim în ajutorul multelor persoane şi situaţii de mizerie. Încurajează fermitatea credinţei, perseverența în slujire, statornicie în rugăciune.

O, Marie, mângâietoarea mâhniţilor, îmbrățișează pe toţi fiii tăi suferinzi şi dobândește ca Dumnezeu să intervină cu mâna sa atotputernică pentru ca să ne elibereze de această epidemie teribilă, aşa încât viaţa să poată relua în seninătate în decursul său normal. Ne încredințăm Ție, care strălucești pe drumul nostru ca semn de mântuire şi de speranţă.

O, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie, condu paşii pelerinilor tăi care doresc să te roage şi să te iubească în sanctuarele dedicate Ție în toată lumea, sub cele mai variate titluri care amintesc de mijlocirea ta. Fii pentru fiecare o călăuză sigură. Amin.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu