PS Aurel Percă, în Ziua Comunicaţiilor Sociale, duminică, 8 mai 2016, a sfinţit la Rotunda noua antena Radio Maria, intrată în funcţie la 10 decembrie 2015. Este a doua antenă din Moldova după cea de la Bacău inaugurată la 17 octombrie 2014. La Liturghia de la ora 11.00, prezidată de PS Aurel Percă, au participat pr. Doru […]

Antena-RotundaPS Aurel Percă, în Ziua Comunicaţiilor Sociale, duminică, 8 mai 2016, a sfinţit la Rotunda noua antena Radio Maria, intrată în funcţie la 10 decembrie 2015. Este a doua antenă din Moldova după cea de la Bacău inaugurată la 17 octombrie 2014.

La Liturghia de la ora 11.00, prezidată de PS Aurel Percă, au participat pr. Doru Popovici, director Radio Maria din România, pr. Cornel Cadar, responsabil al Oficiului pentru Comunicaţii Sociale, pr. Iosif Dorcu, responsabil cu programele Radio Maria în Moldova, pr. Carmil Duma, paroh de Rotunda, pr. Cristinel Fodor, decan, preoţi din împrejurimi, credincioşi din Rotunda şi 30 de credincioşi din Cleja, ascultători fideli ai Radio Maria, autorităţi locale. Au fost prezenţi şi câţiva lucrători Radio Maria de la studiourile din Oradea, Bacău şi Iaşi. Liturghia a fost transmisă în direct de Radio Maria.

La începutul Liturghiei, parohul comunităţii i-a salutat pe toţi şi a vorbit despre momentul trăit: „Radio Maria, o rază pentru sufletul tău. Astăzi Biserica locală trăieşte un moment special, istoric şi cultural, prin faptul că vom sfinţi antena Radio Maria… Este un semn al milostivirii divine. O binecuvântare şi un dar din partea lui Dumnezeu. O împlinire de mult aşteptată după atâtea eforturi depuse. Azi îi mulţumim lui Dumnezeu prin mijlocirea Mariei pentru acest dar: Radio Maria”.

„Participăm cu mare bucurie la acest eveniment de sfinţire a antenei prin care cuvântul Domnului, sub ocrotirea Preacuratei Fecioare Maria, poate să ajungă în casele noastre. Vă salut pe toţi şi din partea PS Petru Gherghel care ne însoţeşte cu rugăciunea, a spus episcopul auxiliar. Ne rugăm la această sfântă Liturghie pentru toţi cei care prin efortul lor zilnic fac posibilă ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, a invitaţiei la convertire”.

La predică Preasfinţitul, pornind de la evanghelia zilei, a vorbit despre unitate. „Mă bucur că astăzi sfinţim un instrument care poate contribui la unitate… Mulţi găsesc în acest radio o rază de speranţă pentru sufletul lor… În ziua în care Biserica celebrează 50 de ani de la instituirea Zilei Comunicaţiilor Sociale, în această lună mai închinată Preasfintei Fecioare Maria, facem această binecuvântare a antenei, gândindu-mă că de aici pornesc în toate direcţiile… aceste raze de speranţă sub privirile Mariei. Un instrument care ne ajută să formăm cu toţii o familie care ascultă, pune în practică şi răspândeşte cuvântul lui Dumnezeu”.

La finalul sfintei Liturghii, pr. Doru Popovici a vorbit celor prezenţi despre Radio Maria şi le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect: „În urmă cu 20 de ani, în inima unor credincioşi din alte ţări s-a născut dorinţa ca acest radio să se audă şi în România. În urmă cu zece ani am pornit acest proiect, bazându-ne pe donaţiile ascultătorilor din alte ţări şi din ţara noastră. Acum, după aproape doi ani de muncă, acest proiect a ajuns aici la final”. A spus că Liturghia a însemnat un moment de recunoştinţă, a apreciat munca parohului, cântarea de la Liturghie şi a vorbit despre viitor. „Se fac paşi mari pentru a extinde Radio Maria în Dieceza de Iaşi, a precizat pr. Doru Popovici. Sperăm că următorul pas va fi obţinerea unei frecvenţe pentru Târgu Ocna sau Piatra Neamţ”.

PS Aurel Percă i-a felicitat pe cei care au făcut posibilă deschiderea acestei frecvenţe şi antene şi i-a încurajat să ducă mai departe lucrarea pe care au început-o.

La jumătate de oră după celebrarea Liturghiei o parte dintre cei prezenţi la Liturghie s-au deplasat la locul în care se ridică antena, la marginea satului, pe un teren oferit de părintele Carmil Duma din pământul parohiei. Aflaţi lângă antena înaltă de 51 de metri, susţinută de piloni, cei prezenţi păreau extrem de mici. După câteva minute de ploaie a urmat rugăciunea de binecuvântare şi stropirea cu apă sfinţită. Binecuvântarea episcopului a încheiat celebrarea.

„Momentul de azi e unul important, a declarat pr. Iosif Dorcu după Liturghie. Sper ca programele Radio Maria să fie urmărite de cât mai mulţi. Mă bucur că Laudele şi Vesperele au un ecou pozitiv în rândul ascultătorilor. Lucrez în continuare la înregistrarea acestora”.

Antena de la Rotunda face posibil ca Radio Maria să fie recepţionat în zona Roman, pe frecvenţa 1485 KHz AM, adăugându-se frecvenţei Radio Maria de la Bacău pe 89,6 MHz FM.

Reamintim că audierea programelor Radio Maria se poate face prin telefon, apelând numărul 031/5040405 (tarifarea este pe minute naţionale), prin cablu tv, pentru abonaţii RCS&RDS care au receptor digi (pe frecvenţa 12687 MHz), sau prin internet (prin accesarea secţiunii „Ascultă online” de pe coloana din stânga a sitului www.ercis.ro). În studiourile de la Bacău şi Iaşi (începând cu 21 noiembrie 2009) se realizează emisiuni, coordonate de pr. Iosif Dorcu, respectiv Alexandra Cojan. Sunt mai mulţi preoţi, călugări şi laici care au fost solicitaţi să colaboreze la realizarea de emisiuni.

Pr. Cornel Cadar

preluare de pe www.ercis.ro