Sarbatoarea-copiilor-Nicolae-Balcescu-2016Sărbătoarea Copiilor va avea loc la Nicolae Bălcescu, în ziua de 4 iunie 2016. Tema întâlnirii este: „Să creştem milostivi ca Tatăl!”. Este o sărbătoare a credinţei şi a bucuriei, deoarece copiii din întreaga dieceză se adună în jurul lui Isus, cel mai bun prieten al copiilor, de la care doresc să înveţe să crească în milostivire.

Copiii au nevoie să simtă că sunt iubiţi, că sunt îngrijiţi, că cei mari se preocupă de creşterea lor. Sărbătoarea Copiilor are tocmai acest rol de a transmite copiilor că cei mari, în numele lui Isus, au grijă de ei, îi ajută să se apropie de Dumnezeu, îi educă pentru a trăi aşa cum Isus însuşi doreşte! Însă, avem atât de mult de învăţat de la ei: puritatea credinţei, gingăşia trăirilor, seninătatea sufletului, încrederea totală… În orice copil este ascuns un vis al lui Dumnezeu!

Tema „Să creştem milostivi ca Tatăl!” se încadrează în contextul Jubileului Extraordinar al Milostivirii. Astfel, Sărbătoarea Copiilor din anul acesta are menirea de a-i însoţi pe copii pe drumul creşterii în milostivire.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului: www.tinericonectati.ro.

Pr. Felix Roca,
responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului