Noua colecţie de cântece bisericeşti, intitulată „Magnificat. Colecţie de cântece bisericeşti”, va fi prezentată în mod oficial duminică, 6 decembrie 2015, la finalul Liturghiei de la ora 16.00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi. Celebrarea va fi prezidată de PS Petru Gherghel. Ediţia a fost îngrijită de Comisia de muzică bisericească a Diecezei […]

Prezentare-MagnificatNoua colecţie de cântece bisericeşti, intitulată „Magnificat. Colecţie de cântece bisericeşti”, va fi prezentată în mod oficial duminică, 6 decembrie 2015, la finalul Liturghiei de la ora 16.00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi. Celebrarea va fi prezidată de PS Petru Gherghel.

Ediţia a fost îngrijită de Comisia de muzică bisericească a Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, formată din: pr. Pavel Chelaru (coord.), pr. Ciprian Antălucă, pr. Pavel Balint, pr. Eugen Budău, pr. Cristian Dumea OFMConv., pr. Iulian Faraoanu, pr. Lucian Farcaş, pr. Cristinel Fodor, pr. Daniel Iacobuţ, pr. Cristian Ignat, pr. Ştefan Lupu, pr. Iosif Păuleţ, pr. Dominic Soare, pr. Eduard Soare, pr. Florin Spatariu şi regretatul pr. Ştefan Vacaru.

Toţi membrii comisiei de muzică bisericească sunt invitaţi duminică, la prezentarea colecţiei de cântece.

După o muncă ce a durat mai bine de 10 ani, acum în pragul Anului Milostivirii, avem bucuria de a beneficia de o colecţie oficială de cântece bisericeşti, care va fi prezentă în toate parohiile şi va reprezenta instrumentul de bază în animarea cântărilor de la sfânta Liturghie.

„Magnificat. Colecţie de cântece bisericeşti” este publicată la Editura „Sapientia”, are 716 pagini şi costă 50 de lei.

Pr. Claudiu Bulai