Intalnirea-Diecezana-Familii-Iasi-2016A patra Întâlnire Diecezană a Familiilor, cu tema „Familia, sanctuarul milostivirii”, va aduna la Pildeşti, jud. Neamţ, sâmbătă, 6 august 2016, aproape o mie de familii catolice.

La eveniment vor fi prezenţi PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, pr. Paolo Gentili, director al Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Familiei din Italia, preoţi, călugări şi călugăriţe.

Familiile vor participa la o cateheză ţinută de pr. Paolo Gentili şi la sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel. Pr. Paolo Gentili va ţine cateheza principală a zilei pentru familii. PS Petru Gherghel va celebra sfânta Liturghie şi va ţine şi cuvântul de învăţătură. La sfânta Liturghie de la ora 11.00, primele bănci din biserică vor fi rezervate familiilor care sărbătoresc anul acesta 25 sau 50 de ani de căsătorie. Acestea vor primi binecuvântarea specială din partea episcopului.

În programul de după-amiază, patru familii de diferite vârste vor oferi mărturia lor de viaţă tuturor familiilor prezente. Programul va fi completat cu momente de destindere, în cadrul cărora vor participa: Ioana Mîrţi, finalistă la concursul NextStar, un grup folcloric de dansuri din Pildeşti şi Sofia Vicoveanca, cunoscută interpretă de muzică populară.

Ca pregătire, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi a Laicilor organizează la Pildeşti „Zilele familiei”, trei zile dedicate familiei (3-5 august), cu predici, conferinţe şi rugăciune. Vineri seara, 5 august, cu jumătate de oră înaintea sfintei Liturghii, doamna Eugenia Dămătăr va ţine o conferinţă despre rolul milostivirii în familie şi bucuria de a avea o familie, iar după sfânta Liturghie, la ora 20.00, se va organiza un moment de rugăciune şi adoraţie coordonat de către „Uniunea Mamelor Creştine”, având ca temă „Milostivirea lui Dumnezeu”.

Întâlnire de la Pildeşti reafirmă rolul primordial al milostiviri lui Dumnezeu faţă de om, dar şi acela al familiei pentru viitorul societăţii şi al ţării noastre. Un creştin crede în milostivire şi iubirea lui Dumnezeu în măsura în care o experimentează, familia rămânând locul privilegiat unde se ia contact cu ea. Doar preţuind familia, putem arăta că preţuim viitorul. Familia, în viziunea Bisericii, este sanctuarul iubirii şi leagănul vieţii, „dar şi speranţă” pentru societate.

Prima Întâlnire a Familiilor a avut loc în anul 2013, în ziua de 30 august, la Iaşi, şi a fost pregătită de un Simpozion dedicat familiilor. Au urmat ediţia de la Bacău, 23 august 2014, şi cea de la Butea, 8 august 2015.

Biroul de presă
Pr. Cornel Cadar

________________________________________

Persoane de contact:

  • pr. Andrei Ciobănică (tel. 0761/340285)

  • pr. Felician Tiba (tel. 0785/828857; 0744/407260, e-mail: feliciantiba@yahoo.com)

* * *

Programul întâlnirii

  • până la ora 9.00: Primirea grupurilor

  • ora 9.00: Cateheza „Familia, sanctuarul milostivirii”, ţinută pr Paolo Gentili, director al Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Familiei din Italia, în biserica „Adormirea Maicii Domnului”

  • ora 10.30: Recitarea Rozariului, coordonată de către un grup de familii din Iaşi

  • ora 11.00: Sfânta Liturghie concelebrată de episcop şi preoţii prezenţi

  • ora 12.30: Prânzul

  • ora 14.00: Mărturii de la familii pentru familie

  • ora 16.00: Recital: Ioana Mîrţi, grupul folcloric de dansuri din Pildeşti, Sofia Vicoveanca

  • ora 17.00: Încheierea Întâlnirii Diecezane a Familiilor