stema-Petru-Gherghel„În spirit de frăţietate şi solidaritate cu Biserica din Ucraina şi în lumina învăţăturii şi recomandării sfântului apostol Paul şi, mai recent, a Sfântului Părinte papa Francisc”, PS Petru Gherghel a stabilit organizarea unei colecte speciale „de susţinere a eforturilor şi preocupărilor poporului credincios din Biserica soră din Ucraina”, duminică, 24 aprilie 2016, în comunităţile din Dieceza de Iaşi.

„La sfârşitul sfintelor Liturghii cu poporul, în fiecare biserică vor fi doi sau mai mulţi membri ai Consiliului Parohial care vor primi, la ieşirea din biserică, oferta specială a credincioşilor făcută în scopul dorit de Sfântul Părinte papa Francisc, comunicată de către Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic în România”.

„În duminica premergătoare datei de 24 aprilie, se va anunţa această colectă specială ce va fi îndreptată spre contul Episcopiei, RO78 RNCB 0175 0335 9236 0005, de unde apoi va fi încredinţată Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti”.

„În numele celor care vor beneficia de acest ajutor frăţesc vă mulţumim şi vă dorim binecuvântare cerească”, sunt cuvintele de încheiere a documentului 632 semnat la 5 aprilie 2016 de PS Petru Gherghel, adresat parohiilor din Dieceza de Iaşi.

sursa: www.ercis.ro