caritas-milion-steleCentrul Diecezan Caritas Iaşi organizează, duminică, 13 noiembrie 2016, începând cu ora 19.00, campania „Un milion de stele”. Acţiunea va avea loc în curtea catedralei romano-catolice „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Prin organizarea acestei acţiuni de solidaritate, ne-am asociat încă din anul 2009 acţiunilor similare din Europa, cu scopul de a sensibiliza cetăţenii şi de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie şi care sunt excluse social. A aprinde o lumânare într-un spaţiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Anul acesta, Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin intermediul Domeniului Copii, Tineri, Familii, îşi mobilizează toate eforturile pentru a aduce o rază de soare în viaţa beneficiarilor din cadrul acestui domeniu. Fie că este vorba de familii aflate la marginea societăţii, copii care visează la o copilărie mai bună sau tineri care au nevoie de o mână întinsă spre viitor. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă totodată aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună

Beneficiarii, voluntarii şi personalul de la trei programe Caritas, respectiv Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineri „Don Bosco”, Centrul de Plasament „Sfântul Iosif” şi Centrul de Resurse pentru Familii, au realizat obiecte „handmade” care vor fi destinate unei campanii de strângere de fonduri. Duminică, 13 noiembrie, vom aprinde o stea pentru comunitatea ieşeană. Şi dumneavoastră sunteţi una dintre milioanele de stele care pot susţine un destin.

De asemenea, campania de sensibilizare şi de solidaritate cu cei aflaţi în nevoie se organizează în aceeaşi zi (13 noiembrie 2016) şi în alte şase localităţi:

  1. Iugani – în curtea bisericii „Sfânta Fecioară Maria, Regină”: ora 18

  2. Hălăuceşti – în curtea bisericii „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”: ora 18

  3. Huşi – în curtea bisericii „Sfântul Anton de Padova”: ora 18.30

  4. Pârgăreşti – în curtea bisericii „Sfântul Mihail”

  5. Oneşti – în curtea sanctuarului „Fericitul Ieremia”: ora 19.30

  6. Săbăoani – în curtea bisericii „Sfântul Mihail”: ora 18

Fondurile obţinute în cadrul campaniei în aceste şase localităţi, vor fi direcţionate către Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, care asigură în peste 15 comunităţi asistenţa socială şi îngrijirii medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

Fondurile obţinute la Iaşi sunt pentru copii, tineri şi familii în dificultate.

Vă aşteptăm să aprindem împreună o lumină pentru comunitatea noastră!

Pr. Egidiu Condac

preluare de pe www.ercis.ro