Categorii

PS Iosif Păuleţ: Îndemn la rugăciune, post şi fapte de caritate pentru joi, 14 mai

Papa Francisc şi-a anunţat participarea la Ziua de rugăciune, post şi caritate, pentru joi, 14 mai 2020, îndemnându-i pe toţi credincioşii din toate religiile să se unească spiritual pentru a depăşi pandemia de coronavirus. PS Iosif Păuleţ a adresat un îndemn preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor din Dieceza de Iaşi să se alăture acestei iniţiative.

Redăm textul îndemnului episcopului de Iaşi, semnat la 11 mai.

„În ziua de 3 mai 2020, la sfârşitul discursului ţinut după rugăciunea «Regina coeli», Sfântul Părinte papa Francisc a vorbit despre o propunere înaintată de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană, prin care se recomanda ca joi, 14 mai 2020, «credincioşii din toate religiile să se unească spiritual într-o zi de rugăciune şi post şi fapte de caritate, pentru a-l implora pe Dumnezeu să ajute omenirea ca să depăşească pandemia de coronavirus». Papa Francisc a răspuns acestei iniţiative şi a recomandat-o călduros tuturor credincioşilor catolici.

Vă îndemn să urmăm şi noi chemarea Sfântului Părinte şi să ne unim, în ziua de joi, 14 mai, împreună cu toţi aceia care invocă încrezători ajutorul lui Dumnezeu prin post, rugăciune şi fapte de caritate.

Dumnezeu, stăpânul timpului şi al istoriei, să ne stea alături şi să ne ocrotească mereu cu harul său, iar sfânta Fecioară Maria, pe care o invocăm în mod special în luna mai, să mijlocească pentru noi şi pentru lumea întreagă”.

Scrisoarea se încheie cu binecuvântarea arhierească a PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi.

Pr. Vasile Petrişor,
secretar

* * *

Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană este o organizaţie inter-religioasă înfiinţată după „Declaraţia de la Abu Dhabi” (Document despre fraternitatea umană pentru pacea mondială şi convieţuirea comună), semnată de papa Francisc şi marele imam al moscheii Al-Azhar din Cairo, dr. Ahmad Al-Tayyib, la 4 februarie 2019, în timpul vizitei papei în Emiratele Arabe Unite. Comitetul este alcătuit din reprezentanţi ai mai multor religii.

preluare de pe www.ercis.ro

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.