Categorii

Profesiunea de credință în vederea hirotonirii sacerdotale

Profesiunea-de-credinta-2016În ajunul hirotonirii lor sacerdotale, în ziua de 23 iunie 2016, părinții diaconi, în cadrul unei ceremonii prezidate de PS Aurel Percă, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, au făcut profesiunea de credință pentru prezbiterat, manifestându-și astfel dorința de a se consacra în slujirea sfintei Biserici.

Ceremonia din această zi are un caracter aparte, mai ales datorită faptului că reprezintă o epifanie a Bisericii ca și comuniune. Ceea ce leagă Poporul lui Dumnezeu, formându-se astfel o mare familie, este credința în unicul Dumnezeu și conformarea învățăturilor Bisericii, căci statornicia în chemarea de a-l iubi pe Dumnezeu este o mărturie autentică dată înaintea lumii. Asemenea Păstorului cel Bun, viitori prezbiteri s-au angajat cu mult curaj că își vor da viața pentru credincioșii care le vor fi încredințați, pentru ca, îndrumându-i spre Cristos, să fie în cele din urmă „o singură turmă și un singur păstor” (In 10,16).

Bucuria acestui moment solemn este atât mai mare cu cât este o împlinire a omului ca persoană, care își găsește idealul vieții în Dumnezeu. Această unire cere din partea omului să iasă din ignoranță, pentru ca astfel să fie manifestată în exterior prin faptă și cuvânt.

Să-i îmbrățișăm în rugăciune pe acești tineri dornici să ia asupra lor jugul lui Cristos și să îi însoțim cu iubirea noastră în drumul lor de păstorire a Poporului lui Dumnezeu.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.