Categorii

Papa întâlnește 40 de indigeni din Amazonia: „Popoarele primesc vestirea lui Isus cu propria lor cultură”

Papa Francisc a întâlnit ieri după-amiază un grup de patruzeci de indigeni, dintre participanții la Sinodul pentru Regiunea Panamazoniană şi la celelalte inițiative care se desfășoară la Roma în aceste zile, însoţiţi de monseniorul Roque Paloschi, arhiepiscop de Porto Velho, şi de cardinalul Claudio Hummes, preşedinte al REPAM şi raportor general al adunării.

Întâlnirea – aşa cum s-a afirmat într-. notă a Sălii de Presă a Sfântului Scaun – a fost deschisă de o scurtă intervenție pe două voci, citită de o femeie şi de un bărbat, reprezentanţi ai popoarelor indigene, care prin intermediul lor au exprimat recunoștință papei pentru convocarea Sinodului şi au cerut ajutor pentru a realiza dorința lor de a garanta o viaţă senină şi fericită propriilor popoare, îngrijindu-se de propriul pământ, protejându-i apele, pentru ca să se poată bucura de ele proprii descendenți.

Francisc a adresat celor prezenți câteva cuvinte, subliniind că Evanghelia este ca o sămânță care cade în pământul pe care-l găsește şi crește cu caracteristicile acestui pământ. Cu referință la regiunea amazoniană, pontiful a revelat pericolele de noi forme de colonizare. În sfârşit, făcând referință la originile creștinismului, născut în lumea ebraică, dezvoltat în cea greco-latină şi care apoi a ajuns în alte ținuturi, precum cel slav, cele orientale, cele americane, papa Francisc a reafirmat că Evanghelia trebuie să se încultureze, pentru că „popoarele primesc vestirea lui Isus cu propria lor cultură”.

(După Vatican Insider, 18 octombrie 2019)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.