Categorii

Papa Francisc: sâmbătă 30 mai, rugăciunea rozariului de la Grota de Lourdes, în Grădinile Vaticane

„Uniţi în rugăciune pentru a invoca ajutorul şi ocrotirea Fecioarei Maria şi pentru a încredinţa Domnului întreaga omenire”. Sâmbătă 30 mai, la ora 17.30 (18.30, ora României), papa Francisc va prezida recitarea Sfântului Rozariu de la Grota de Lourdes, în Grădinile Vaticane. Celebrarea mariană, transmisă în direct, este promovată de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, cu tema „Într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu Maria (Fap 1,14)”. Se vor uni la rugăciune sanctuarele din lume, cu o implicare specială a familiilor, aminteşte un comunicat al aceluiași Consiliu Pontifical. „Un moment de rugăciune mondială pentru cei care doresc să se unească împreună cu papa Francisc în ajunul duminicii de Rusalii”.

Decadele vor fi recitate de câteva femei şi câţiva bărbați reprezentând diferite categorii de persoane deosebit de atinse de virus. Vor fi, informează Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, un medic şi o asistentă medicală, pentru tot personalul sanitar angajat în prima linie în spitale; o persoană vindecată şi una care a pierdut pe cineva din familie, pentru toţi cei care au fost atinși personal de coronavirus; un preot, capelan de spital, şi o soră asistentă medicală, pentru toţi preoţii şi persoanele consacrate apropiați de cei care sunt încercați de boală; o farmacistă şi o jurnalistă, pentru toate persoanele care şi în perioada pandemiei au continuat să-şi desfășoare propria slujire în favoarea altora; un voluntar de la Protecția civilă cu propria familie, pentru cei care s-au străduit să facă faţă acestei urgențe şi pentru toată lumea vastă a voluntariatului; şi o familie tânără, căreia i s-a născut, chiar în această perioadă, un copil, semn de speranţă şi al victoriei vieţii asupra morții.

„La picioarele Mariei, Sfântul Părinte va depune multele chinuri şi dureri ale omenirii, agravate ulterior de răspândirea Covid-19 – se citește în notă –. Întâlnirea pentru sfârşitul lunii mariane este un ulterior semn de apropiere şi mângâiere faţă de cei care, în diferite moduri, au fost loviți de coronavirus, având certitudinea că Mama cerească nu respinge cererile de ocrotire”.

Vor fi în legătură cele mai mari sanctuare din toate cele cinci continente: din Europa, Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Czestochowa; din Statele Unite ale Americi, sanctuarul „Immaculate Conception” (Washington D.C.); din Africa, sanctuarul din Elele (Nigeria) şi „Notre-Dame de la Paix” (Coasta de Fildeș); din America Latină, sanctuarul „Stăpâna Noastră de Guadalupe” (Mexic), Chiquinquira (Columbia), Lujan şi Milagro  (Argentina).

(După agenția SIR, 26 mai 2020)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Link: https://www.agensir.it/quotidiano/2020/5/26/papa-francesco-sabato-30-maggio-la-preghiera-del-rosario-dalla-grotta-di-lourdes-nei-giardini-vaticani/

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.