Categorii

Papa Francisc salută prin radio pe micii pacienţi de la Gaslini

Unul din momentele importante ale vizitei pastorale a Papei Francisc la Genova, programată pentru sâmbătă 27 mai, va fi desigur după-amiază întâlnirea cu micii pacienţi din cunoscutul Spital Pediatric „Giannina Gaslini”.

Ieri, miercuri 24 mai, copiii internaţi în structură au putut pregusta marea emoţie şi bucurie care îi aşteaptă, când Pontiful a intrat în legătură în mod surprinzător cu programul „A tutto Gas” de la „Radio fra le note”, radioul parohial genovez fondat de părintele Roberto Fiscer, care transmite în fiecare miercuri în direct de la Gaslini.

„Vă salut pe toţi cu afect aşteptând să ne întâlnim sâmbătă”, a început papa Francisc, ale cărui cuvinte au fost prezentate de Radio Vatican.

„Vreau să vă spun că aştept cu bucurie momentul de a mă întâlni cu voi şi cu rudele voastre, vin pentru ca să stau un pic aproape de voi, să vă ascult şi să vă duc mângâierea lui Isus”, a continuat Pontiful, primit de aplauzele copiilor şi tinerilor.

„El este mereu aproape de noi în special când suntem în dificultate şi avem nevoie. El mereu ne dă încredere şi speranţă. Mă rog deja acum pentru voi şi voi, vă rog, rugaţi-vă pentru mine. Mulţumesc, ne vedem sâmbătă”, a adăugat Sfântul Părinte.

Înainte de a încheia legătura, Papa s-a rugat împreună cu tinerii şi un „foarte emoţionat” părinte Fiscer rugăciunea Bucură-te Marie.

Pontifului îi place să insereze vizite la structuri pediatrice în timpul călătoriilor sale pastorale. La Ciudad de Mexico a vizitat în februarie 2016 secţia de oncologie pediatrică de la spitalul „Federico Gómez”, unde a subliniat importanţa „afectoterapiei”, iar în iulie acelaşi an a mers la Cracovia în vizită la cel mai mare spital pediatric din sudul Poloniei.

De Paul de Maeyer

(După Zenit, 25 mai 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.