Categorii

Papa Francisc donează 50 de mii de euro victimelor cutremurului din Lesbo

Papa Francisc a donat 50 de mii de euro în favoarea victimelor cutremurului care la 12 iunie a lovit sudul insulei greceşti Lesbo. Ştirea a fost difuzată de nunţiatura apostolică din Grecia şi relansată de Radio Vatican.

„Donaţia neaşteptată, semn concret al apropierii şi afectului lui Francisc faţă de populaţia încercată de puternicul cutremur de 6,3 grade Richter, a avut loc după ce arhiepiscopul de Naxos, Tinos, Andro şi Mykonos, monseniorul Nikólaos Printesis, administrator apostolic al diecezei de Chios, a cerut nunţiaturii să-l informeze pe Sfântul Părinte despre situaţia din insuloă”, explică însărcinatul cu afaceri de la nunţiatură, monseniorul Massimo Catterin.

În mod specific, banii vor fi destinaţi satului ortodox Vrisa, literalmente ras la pământ după prima zguduire şi vizitat la trei zile de la tragedie de Ieronymos al II-lea, arhiepiscop de Atena şi al întregii Grecii. La Vrisa, în cutremurul de acum trei săptămâni a murit sub dărâmături o femeie de 43 de ani. „Donaţia Papei – mai comentează Catterin – are mare valoare şi dintr-un punct de vedere ecumenic: cea care va beneficia de ea va fi o populaţie majoritar ortodoxă. De fapt la Lesbo catolicii sunt doar 50”.

„Săptămâna viitoare, marţi, împreună cu monseniorul Nikólaos – conclude însărcinatul cu afaceri de la nunţiatura apostolică – vom vizita Vrusa şi vom avea o întâlnire cu autorităţile locale: în acel moment vom decide cum să se folosească în mod concret banii donaţi de Sfântul Părinte. Faţă de Papa există mare recunoştinţă şi afect la Lesbo: el ştie că situaţia urgentă creată de cutremur se adaugă la prima situaţie urgentă legată de refugiaţi”.

(După Vatican Insider, 3 iulie 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.