Categorii

Papa celebrează în avion căsătoria unui steward şi a unei hostess

„Acest sacrament înseamnă mult…”. Carlos şi Paula încă au lacrimi în ochi. Până cu puţine minute înainte au servit sandviciuri şi băuturi pasagerilor din zborul Santiago-Iquique. El este un steward, ea este o hostess.

Trebuiau să se căsătorească în biserică în 2010, însă cutremurul a distrus parohia lor din Santiago, astfel s-au căsătorit numai civil. Dar acum sunt soţ şi soţie şi pentru Biserica catolică deoarece pentru prima dată un papă a celebrat o căsătorie în avion.

Când au mers să facă fotografia de protocol cu Francisc, i-au spus că cereau o binecuvântare. Papa i-a întrebat dacă erau căsătoriţi, ei au răspuns că erau căsătoriţi, dar numai civil din cauza cutremurului. Bergoglio pe neaşteptate şi-a propus să-i căsătorească acolo.

Proprietarul companiei aeriene Latam, Ignacio Cueto, a fost primul martor; al doilea a fost monseniorul Mauricio Rueda, prelatul columbian organizator al călătoriilor papale. Pontiful a celebrat ritualul în timp ce Airbus-ul zbura la o înălţime de 36 de mii de picioare (11 mii de metri). Şi, aşa cum a povestit Carlos jurnaliştilor, le-a spus celor doi miri: „Căsătoria este sacramentul care lipseşte în lume, sperăm ca acest lucru pe care l-aţi făcut voi să fie de inspiraţie pentru alte cupluri”. În sfârşit, le-a dat în dar două rozarii.

Imediat după aceea a fost redactat un certificat de căsătorie pe o foaie normală A4, în care se citeşte în spaniolă: „La 18 ianuarie 2018, în timpul zborului papal de la Santiago la Iquique, dl. Carlos Ciuffardi Elorriaga şi dna. Paula Podest Ruiz au încheiat căsătoria, în prezenţa martorului Ignacio Cueto. Sfântul Părinte Papa Francisc a primit consimţământul” (Iată fotografia)

„Înainte de a ne declara soţ şi soţie – povesteşte Carlos, care are origini italiene – papa m-a întrebat zâmbind: dar tu eşti sigur cu adevărat?”.

Carlos Ciuffardi, 41 de ani, şi Paula Podest Ruiz, 39 de ani, au două fiice, Rafaella de 6 ani şi Isabella de 4 ani. Cu bucurie au anunţat vestea colegilor şi jurnaliştilor. Prima căsătorie celebrată de un papă pe cer.

 

De Andrea Tornielli

(După Vatican Insider, 18 ianuarie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.