Categorii

Liturghia crismei va fi la 6 august cu participarea membrilor Consiliului Prezbiteral

Joi, 6 august 2020, la ora 11.00, va fi celebrată în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi Liturghia crismei, la care, din cauza situaţiei create de pandemia de COVID-19, vor participa doar membrii Consiliului Prezbiteral.

În mod obişnuit, Liturghia crismei este celebrată în fiecare an în Joia Sfânta de către episcopul diecezan, cu participarea tuturor preoţilor din dieceză. În fiecare an, preoţii diecezei noastre se adunau în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, în jurul episcopului, pentru a participa la această Sfântă Liturghie, în cadrul căreia îşi exprimau recunoştinţa pentru darul Preoţiei şi îşi reînnoiau promisiunile din ziua hirotonirii lor. De asemenea, la aceeaşi celebrare erau sfinţite uleiurile pentru catehumeni, pentru bolnavi şi sfânta Crismă.

Anul acesta, din cauza situaţiei de urgenţă, această Sfântă Liturghie nu s-a putut celebra, fiind amânată pentru o dată ulterioară. În cadrul întâlnirii Consiliului Prezbiteral, care s-a desfăşurat la 6 iulie 2020, la Traian (NT), s-a propus ca Liturghia crismei să fie celebrată pe 6 august, în sărbătoarea Schimbarea la faţă a lui Isus.

Totuşi, având în vedere creşterea constantă a numărului de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile, la Sfânta Liturghie, prezidată de PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, vor lua parte doar membrii Consiliului Prezbiteral. Toţi ceilalţi preoţi ai diecezei sunt îndemnaţi să se unească în rugăciune cu cei din catedrală, urmărind această celebrare prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iaşi, pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) şi pe canalul YouTube (www.youtube.com/user/ercisro).

Pr. Vasile Petrişor
secretar episcopal

preluare de pe www.ercis.ro

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.