Categorii

Întâlnirea cu părinţii profesori de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Roman

Intalnire-profesori-Iasi-RomanÎn ziua de 14 mai 2016, sărbătoarea Sfântul Apostol Matia, la sediul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman a avut loc a şasea ediţie a întâlnirii dintre părinţii profesori ai institutului gazdă cu cei de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi.

După primirea colegilor noştri ieşeni şi salutul de bun venit al pr. Damian Pătraşcu, rectorul Institutului Teologic din Roman, am celebrat sfânta Liturghie împreună cu seminariştii, celebrant principal fiind Mons. Benone Farcaş, rectorul Institutului Teologic de la Iaşi.

În predica ţinută, pr. prof. Iacobuţ Daniel, inspirându-se din lecturile biblice, ne-a invitat să reflectăm la figura acestui mare apostol care a răspuns cu mult entuziasm la chemarea Domnului, dar şi să privim cu realism şi seninătate la dificultăţile prin care trecem şi să le încredinţăm lui Isus, păstorul cel bun, care nu ne cheamă pentru vreun merit personal, ci numai din prea marea lui bunătate şi milostivire, preotul trebuind să vorbească totdeauna numai în numele Mântuitorului.

După Liturghie, părinţii profesori au continuat întâlnirea deplasându-se Fundaţia „Sfântul Anton”, loc mirific şi plin de verdeaţă, unde au încins un meci de fotbal, încheiat, spre bucuria tuturor, la egalitate de scor. Obosiţi după atâta trudă sportivă, aceştia s-au desfătat cu un prânz pregătit cu multă grijă şi dragoste, cireaşa de pe tort fiind gulaşul gătit de maestrul pr. Francisc Lucian Ghervase.

Mulţumim Domnului pentru vremea bună cu care ne-a binecuvântat şi pentru toate momentele de comuniune şi prietenie trăite în această zi minunată.

Pr. Damian Pătraşcu

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.