Categorii

Indulgenţă plenară pentru cei care participă la Întâlnirea Familiilor în Irlanda

Papa Francisc acordă indulgenţa plenară tuturor celor care participă la a IX-lea Întâlnire Mondială a Familiilor care se va ţine la Dublin, în Irlanda, de la 21 la 26 august anul acesta. Transmite asta Penitenţiaria Apostolică printr-un decret dat luni, în comemorarea liturgică a „Sfintei Fecioare Maria, Maica Bisericii”.

Indulgenţa plenară – explică documentul, despre care dă ştire Vatican News – este acordată „în condiţiile obişnuite (spovadă sacramentală, împărtăşanie euharistică şi rugăciuni după intenţiile Sfântului Părinte) credincioşilor care, cu sufletul dezlipit de orice păcat” vor participa la vreo funcţiune în timpul Întâlnirii sau la încheierea sa solemnă.

Cei care nu pot participa la eveniment vor putea obţine indulgenţa în aceleaşi condiţii dacă, „uniţi spiritual cu credincioşii prezenţi la Dublin”, vor recita în familie Tatăl Nostru, Crezul şi alte rugăciuni „pentru a invoca de la Milostivirea Divină finalităţile indicate mai sus, îndeosebi când cuvintele pontifului vor fi transmise prin televiziune şi prin radio”. Decretul adaugă că „se acordă indulgenţă parţială credincioşilor ori de câte ori, cu inimă căită, în timpul indicat se vor ruga pentru binele familiilor”.

Conform datelor furnizate de Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă, actualmente sunt circa 22 de mii persoanele înregistrate la Întâlnirea din Dublin, care provin din 103 naţiuni, cu un nivel înalt de tineri under 18 (28%). Voluntarii deja în formare sunt 3.500; mii de cereri de rugăciune sunt adunate în timp ce icoana oficială a Întâlnirii de la Dublin continuă să călătorească prin toate diecezele din Irlanda; în sfârşit – afirmă dicasterul – sute de comunităţi internaţionale de surori de claustrare au anunţat că se vor ruga pentru toţi participanţii la Întâlnire.

Întâlnirea va avea în centru indicaţiile din exortaţia apostolică post-sinodală a papei Francisc Amoris laetitia. În zilele de vizită, papa Francisc va merge, în după-amiaza zilei de 25 august, la Centrul de zi al capucinilor pentru a întâlni săracii primiţi acolo zilnic. A anunţat asta directorul şi fondatorul centrului, părintele Kevin Crowley. Structura oferă în fiecare zi micul dejun pentru 250-300 de persoane şi cina pentru 500-600. În fiecare săptămână sunt distribuite pachete cu alimente pentru circa 1.400 de nevoiaşi.

(După Vatican Insider, 22 mai 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.