Categorii

Francisc în vizită (surpriză) la centrul pentru nevăzători

Jubileul extraordinar s-a terminat, dar Papa Francisc vrea să continue una dintre iniţiativele-simbol ale sale: „Vinerile milostivirii”. Astfel, merge să viziteze Centrul Regional „Sant’Alessio – Margherita di Savoia” pentru orbi (Roma).

Institutul, „iniţial denumit «Cristofor Columb»”, explică Sala de Presă a Sfântului Scaun, „realizează activităţi menite incluziunii sociale a nevăzătorilor şi a cvasi-văzătorilor”.

Deci, cu această vizită, Episcopul de Roma „vrea să continue aşa-numitele «Vineri ale milostivirii», vizite private făcute în timpul Jubileului, o dată pe lună, reparcurgând faptele de milostenie sufletească şi trupească faţă de cei care trăiesc situaţii de excludere fizică şi socială”.

Astăzi Francisc îi întâlneşte pe cei internaţi în structură, persoane cu o dezabilitate senzorială legată de folosirea vederii, nevăzători din naştere sau ca urmare a unor patologii grave şi unii cu pluri-dezabilităţi. Între ei, şi circa 50 de copii, care frecventează Centrul pentru a primi o formare specială care să-i ajute în micile gesturi zilnice, şi 37 de bătrâni şi adulţi, rezidenţi stabili în structură.

La sosirea sa, Papa Bergoglio este primit „de preşedintele Centrului, Amedeo Piva, şi de directorul general, Antonio Organtini, devenit şi el nevăzător în decursul vieţii, precum şi de întregul personal medical şi voluntar angajat”.

Pontiful „lasă un dar Institutului şi semnează pergamentul pentru capela Centrului, ca amintire a întâlnirii”.

De Domenico Agasso jr.

(După Vatican Insider, 31 martie 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.