Categorii

Francisc în Bulgaria şi Macedonia în mai 2019

O nouă călătorie apostolică se adaugă la lista deja bogată de vizite internaţionale ale papei Bergoglio în 2019: în mai pontiful va merge în Bulgaria şi Macedonia.

A anunţat asta directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Greg Burke, cu un buletin în care declară: „Primind invitaţia maximelor autorităţi din respectivele Republici şi a Bisericii catolice, Sanctitatea Sa papa Francisc va face o călătorie apostolică în Bulgaria de la 5 la 7 mai 2019, unde va merge în oraşele Sofia şi Rakovski, şi în fosta Republică iugoslavă Macedonia la 7 mai 2019, unde va vizita oraşul Skopje. Programul călătoriei va fi publicat la timp”.

După călătoriile în Albania (2014), în Polonia (2016) şi în Letonia, Lituania şi Estonia (2018), papa va vizita deci din nou ţări din Europa de Est.

Printre călătoriile papale confirmate oficial pentru anul 2019 sunt aceea din 23-27 ianuarie în Panama pentru a XXXIV-a Zi Mondială a Tineretului; la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, de la 3 la 5 februarie pentru a participa la Întâlnirea Interreligioasă Internaţională despre „Fraternitatea Umană”; în Maroc, de la 30 la 31 martie.

Apoi au fost anunţate dar nu confirmate călătorii în Japonia, în Mozambic şi Madagascar şi în cele două Corei, la invitaţia lui Kim Jong-un dusă în Vatican de liderul sud-coreean Moon Jae-in la 18 octombrie.

(După Vatican Insider, 13 decembrie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.