Miercuri, 29 ianuarie 2020, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost invitat conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu – decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Astfel, în cadrul discuției interactive, proaspete și riguroase universitarul a venit cu detalii și informații legate de comunitatea catolica, […]

Miercuri, 29 ianuarie 2020, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost invitat conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu – decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Astfel, în cadrul discuției interactive, proaspete și riguroase universitarul a venit cu detalii și informații legate de comunitatea catolica, nu doar din Iași, ci și din întreaga Moldovă, proiectele și activitățile pe care le derulează în cadrul facultății pe care o coordonează, viața spirituala, dar și despre importanta vizită a Suveranului Pontif în orașul celor Șapte Coline, derulată anul trecut, pe 1 iunie. A fost un dialog, rememorări și cuvinte pentru inimă și suflet, despre credință, educație, implicare socială și academică.

Aici înregistrarea.

Într-o societate contemporana alertă, materialistă și plină de situații extreme, universitarul a arătat rolul pe care îl are raportul individului cu Divinitatea, necesitatea reperelor spirituale. „Animată de spiritul catolic, Facultatea de Teologie Romano-Catolica dorește să contribuie, alături de celelalte Facultăți ale Universității Alexandru Ioan Cuza, la formarea omului de astăzi, oferindu-i un orizont de speranță și de sens al vieții și punându-i la dispoziție zestrea culturala și spirituala acumulata în cele doua milenii de existenta a Bisericii. Înființată începând cu anul universitar 2002-2003, Facultatea de Teologie Romano-Catolica și-a propus ca misiune didactica formarea specialiștilor în domeniul asistentei sociale, al învățământului teologic și al activităților pastorale, printr-o pregătire teoretică și practică a studenților, la nivelul standardelor general acceptate pe plan național și internațional. De asemenea, și-a propus ca misiune științifică promovarea cercetării științifice, teoretice și aplicative, în domeniul asistentei sociale și al Teologiei pastorale, printr-o angajare directa a studenților și a cadrelor didactice, în spiritul unui dialog permanent și constructiv cu celelalte științe, în special cu cele socio-umane”, arată decanul, în mesajul său, transmis comunității academice din cadrul instituției pe care o coordonează.

Valentin Huțanu