Papa emerit Benedict al XVI-lea a primit cele patru personalități care au primit Premiul Ratzinger de la papa Francisc sâmbătă 13 noiembrie. Ceremonia de premiere a avut loc dimineața în Sala Clementină din Palatul Apostolic şi întâlnirea a avut loc după-amiază în Mănăstirea „Mater Ecclesiae”. Au fost însoţiţi de preşedintele Fundației Vaticane Joseph Ratzinger – […]

Papa emerit Benedict al XVI-lea a primit cele patru personalități care au primit Premiul Ratzinger de la papa Francisc sâmbătă 13 noiembrie. Ceremonia de premiere a avut loc dimineața în Sala Clementină din Palatul Apostolic şi întâlnirea a avut loc după-amiază în Mănăstirea „Mater Ecclesiae”. Au fost însoţiţi de preşedintele Fundației Vaticane Joseph Ratzinger – Benedict al XVI-lea, părintele Federico Lombardi.

Academicienii sunt: prof. Jean-Luc Marion şi prof. Tracey Rowland, cărora le-a fost atribuit Premiul în 2020 dar, din cauza pandemiei, nu a existat ceremonia de premiere; prof. Hanna-Barbara Gerl-Falkovitz şi prof. Ludger Schwienhorst-Schönberger, care l-au primit în 2021.

În timpul întâlnirii, care a durat o oră, la care a participat şi monseniorul Georg Gänswein, fiecare dintre academicieni a putut să-i ilustreze lui Benedict al XVI-lea propria muncă şi să converseze cu papa emerit. Audiența s-a terminat cu recitarea rugăciunii Bucură-te Marie şi binecuvântarea împărțită de papa emerit, care a dăruit fiecăruia o medalie şi un rozariu.

(După Vatican News, 14 noiembrie 2021)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu