Categorii

Crăciunul în piaţa „Sfântul Petru”, ieslea din Jesolo şi bradul din Friuli

Vin din Jesolo (Veneţia) şi din provincia de Perdenone ieslea şi respectiv bradul de Crăciun din acest an în piaţa „Sfântul Petru”. Asta prezintă mass-media vaticane. Naşterea, realizată după cea mai veche tradiţie de sculpturi din nisip jesolez, originar din Dolomiţi, va fi construită pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi şi constituită dintr-un basorelief de 16 metri lungime, cinci înălţime şi şase adâncime.

Pomul de Crăciun va fi un brad roşu care provine din „Pădurea Cansiglio” şi este dăruit de dieceza de Concordia-Pordenone. Este înalt de circa 21 de metri, cu diametru de 50 de centimetri şi o circumferinţă maximă de 10 metri la bază. Tăierea va fi efectuată de Corpul de Pădure local.

Împodobirea şi iluminarea vor fi îngrijite de Direcţia serviciilor tehnice de la Guvernatorat în colaborare cu Osram, care va oferi un sistem de iluminare decorativă de înaltă prezentare cromatică, de ultimă generaţie, menită să limiteze impactul ambiental şi consumul energetic.

Inaugurarea ieslei şi iluminarea pomului de Crăciun vor avea loc în după-amiaza zilei de vineri 7 decembrie. Vor rămâne expuse până la încheierea timpului Crăciunului, care coincide cu sărbătoarea Botezului Domnului. 13 ianuarie 2019.

(După Vatican Insider, 30 octombrie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.