Categorii

Calcutta, „Familia” Maicii Tereza adunată în ziua sărbătorii sale

În ziua sărbătorii liturgice a sfintei Maici Tereza de Calcutta, „familia” Maicii s-a adunat pentru o liturghie în cinstea ei şi pentru o rugăciune în faţa mormântului său, în Casa Mamă a Misionarelor Carităţii.

La ora 6 dimineaţă, arhiepiscopul oraşului, mons. Thomas D’Souza, a prezidat Euharistia, la care au concelebrat 30 de preoţi din mişcarea Corpus Christi, un organism internaţional întemeiat de Maica Tereza pentru sfinţirea preoţilor.

Mai târziu, cu preoţii şi credincioşii adunaţi în jurul mormântului Maicii, superioara generală a Misionarelor Carităţii, sora Mary Prema, a subliniat valoarea faptului de a fi „familie”:

„Săracii, cei neiubiţi, cei nevoiţi nu au nicio familie. Însă Dumnezeu ne-a ales pe noi pentru a fi familia lor. Toate Misionarele Carităţii, surorile, fraţii, părinţii, suntem chemaţi să aparţinem unei familii şi să fim familie pentru cei mai săraci dintre săraci”.

„Noi toţi – a continuat ea – suntem chemaţi să împărtăşim iubirea lui Dumnezeu în spiritul bucuros al Maicii”.

După aceea sora Prema a aprins cinci lumânări pe mormântul Maicii Tereza, ca semn al celor cinci ramuri ale Misionarelor şi Misionarilor Carităţii, care lucrează împreună ca o unică familie: surori, preoţi, fraţi, laici voluntari, bolnavi.

Din ziua morţii sale, la 5 septembrie 1997, şi după funeraliile de stat acordate ei, mormântul Maicii Tereza este ţintă de pelerinaje mondiale, din partea creştinilor, dar şi a persoanelor de alte religii.

Papa Francisc a canonizat-o pe Maica Tereza la sfârşitul Anului Milostivirii, la 4 septembrie 2016. Dar pentru cea mai mare parte a persoanelor care au cunoscut-o, ea era deja sfântă când era în viaţă.

De Nirmala Carvalho

(După AsiaNews, 5 septembrie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.