Categorii

Benedict al XVI-lea zboară în Germania pentru a fi aproape de fratele bolnav

Pe neașteptate, Joseph Ratzinger a părăsit azi dimineață mănăstirea Mater Ecclesiae şi a zburat în Germania pentru a fi aproape de fratele, monseniorul Georg, 96 de ani, grav bolnav. Papa emerit este în orașul Regensburg, „unde va petrece timpul necesar”, explică Matteo Bruni, director al Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

Împreună cu Benedict al XVI-lea sunt secretarul, monseniorul Georg Gaenswein, medicul, un asistent medical, una dintre memores domini şi vice-comandantul Corpului de Jandarmerie al Statului Cetatea Vaticanului.

Georg Ratzinger are 96 de ani, cu trei mai mulţi decât Joseph, descris în formă bună de cel care l-a văzut recent. Foarte legați din totdeauna, cei doi fraţi Ratzinger „au fost hirotoniţi preoţi în aceeași zi, la 29 iunie 1951 în domul din Freising”, aminteşte Vatican News. Circumstanțele vieţii i-au dus „în direcții diferite – muzician strălucitor Georg, teolog de rang Joseph – însă legătura reciprocă a rămas mereu puternică”. Mărturisit de numeroasele vizite pe care Georg Ratzinger le-a făcut în Vatican din 2005 până în 2013, în anii pontificatului fratelui său, precum şi după renunțarea sa.

Când în 2008 orașul Castel Gandolfo a decis să ofere cetățenia de onoare lui Georg Ratzinger, Benedict al XVI-lea afirma: „Încă de la naștere, fratele meu a fost pentru mine nu numai un însoțitor, ci şi un ghid credibil. A reprezentat mereu un punct de orientare şi de referință cu claritatea şi determinarea deciziilor sale”.

De Domenica Agasso jr

(După Vatican Insider, 18 iunie 2020)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.