Categorii

„Aceasta este o călătorie de unitate şi fraternitate”

„Aceasta este o călătorie de unitate şi fraternitate!”. La jumătate de oră după decolarea de la Fiumicino, Francisc a venit ca de fiecare dată în coada avionului Airbus 321 de la Alitalia cu destinaţia Egipt, pentru a saluta pe fiecare în parte dintre jurnaliştii care-l însoţesc.

„Vă mulţumesc de compania voastră şi de munca pe care o faceţi pentru a ajuta atâţia oameni să înţeleagă călătoria şi să cunoască ce s-a făcut şi despre ce s-a vorbit”.

„Oamenii vă urmăresc – a adăugat Papa – şi această călătorie are o aşteptare specială. Este o călătorie făcută la invitaţia preşedintelui Republicii, a papei Tawadros al II-lea, patriarh de Alexandria al copţilor, a patriarhului copţilor catolici şi a marelui imam de la Al-Azhar. Cei patru mi-au adresat invitaţia”.

„Aceasta este o călătorie de unitate şi fraternitate – a încheiat Bergoglio – vă mulţumesc pentru munca voastră care în aceste mai puţin de două zile va fi foarte intensă”.

La uşa casei „Sfânta Marta”, înainte de a părăsi Vaticanul ca să meargă spre Fiumicino, Francisc a fost salutat de un grup de nouă imigraţi de origini egiptene.

(După Vatican Insider, 28 aprilie 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.