Categorii

Ziua de naştere a papei Francisc: urările CEI. „Vă urăm să simţiţi recunoştinţa întregii noastre Biserici”

Publicăm textul integral al mesajului de urări trimis astăzi de preşedinţia Conferinţei Episcopale Italiene papei Francisc cu ocazia zilei sale de naştere.

Sanctitate,

În ziua dumneavoastră de naştere pagina din Evanghelie – cu relatarea genealogiei lui Isus – ne oferă ideea pentru a vă adresa un gând afectuos.

De fapt, cu magisteriul dumneavoastră şi personalitatea dumneavoastră ne interogaţi şi ne provocaţi să fim o Biserică scufundată în istorie, Biserică aptă să nu se scandalizeze de contradicţii şi de întârzieri, Biserică atentă să recunoască semnele Duhului oriunde s-ar manifesta.

Dumneavoastră, Sanctitate, ne ajutaţi să deschide asupra săracilor ochii şi inima, determinându-ne să devenim aproapele lor cu înţelegerea binevoitoare şi creativă a carităţii.

Dumneavoastră ne duceţi din nou la prospeţimea eliberatoare a unui Cuvânt care s-a făcut trup şi cere să fie vestit în conformitatea sa cu faptele.

Preafericite Părinte, în această zi de sărbătoare Vă urăm să simţiţi recunoştinţa întregii noastre Biserici şi să experimentaţi – ca reflexie a mărturiei dumneavoastră – bogăţiile inestimabile pe care Harul le ridică în acest timp al nostru.

Invitaţia dumneavoastră neîncetată de a nu uita să ne rugăm pentru dumneavoastră este darul cel mai preţios pe care vi-l asigurăm în numele tuturor comunităţilor ecleziale care sunt în Italia.

Urări din toată inima, Sanctitate.

Mons. Stefano Russo                                              Cardinal Gualtiero Bassetti

Secretar general                                                     Preşedinte

(După agenţia SIR, 17 decembrie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.