Categorii

Zilele Seminarului (12-14 mai 2017)

Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi împreună cu Oficiul pentru Pastoraţia Vocaţională organizează Zilele Seminarului, având ca temă cuvintele Mântuitorului: „Veniţi şi vedeți!” (In 1,39). Toţi tinerii care doresc să facă o experienţă vocaţională sunt invitaţi, în perioada 12-14 mai a.c., la Seminarul din Iași. Această inițiativă este deschisă tuturor tinerilor care simt în sufletul lor chemarea, dar nu au curajul de a face pasul decisiv de a-i spune DA lui Dumnezeu, dar şi acelor tineri care doresc să trăiască un week-end „altfel”, mai aproape de Domnul.

Vor fi trei zile în care voi, dragi tineri, veţi avea posibilitatea să experimentați viaţa de comuniune din seminar, să trăiți momente de apropiere de Domnul, dar şi să cunoașteți noi prieteni cu care să străbateți drumul de urmare a lui Cristos şi a planului de iubire pe care îl are pentru fiecare dintre noi. La acest moment pot participa tineri (băieţi) cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani.

Isus doreşte să ne întâlnească! Pe ucenicii săi i-a întrebat: „Ce căutaţi?”; iar ei, cuprinși de dorinţa de a-l cunoaște mai în profunzime, au întrebat: „Rabbi, unde locuiești?” Este întrebarea celui care doreşte să îl cunoască cu adevărat pe Isus.

Apoi Isus îi invită să facă o experienţă cu el: „Veniţi şi  vedeţi!” (In 1,39). Acestei invitații trebuie să îi răspundem cu o alegere: să rămânem cu El! „Au mers şi au văzut unde locuiește şi au rămas la el în ziua aceea.” Şi nu doar în ziua aceea, dar întreaga viaţă! „Rămâneți în iubirea mea” (In 15,9).

Înscrierile pentru Zilele seminarului se pot face prin intermediul părinților parohi şi vicari. Detalii suplimentare puteţi obţine la adresa de e-mail secretar@itrc.ro.

Vă așteptăm să vedeţi cât de frumos este să fim cu Isus!

Mons. Benone Farcaș

Rector

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.