Categorii

Vor fi hirotoniţi cinci noi diaconi

În solemnitatea Neprihănita Zămislire, luni, 9 decembrie 2019, la sfânta Liturghie de la ora 11.00, în catedrala din Iaşi, PS Iosif Păuleţ va hirotoni cinci noi diaconi. La această celebrare va participa şi PS Petru Gherghel, episcop emerit.

Dintre candidaţii la diaconat care vor fi hirotoniţi luni, patru sunt studenţi ai anului VI de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” şi unul este candidat din Congregaţia „Mica Operă a Divinei Providenţe” – Don Orione. Studenţii de la Seminarul Mare din Iaşi se pregătesc pentru a sluji în Dieceza de Iaşi.

Ca pregătire pentru acest eveniment, în perioada 1-7 decembrie, candidaţii la diaconat participă la o săptămână de exerciţii spirituale, la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău, ţinute de către pr. Tarciziu Şerban, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti.

În seara precedentă hirotonirii lor întru diaconat, duminică, 8 decembrie, de la ora 19.00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, va fi un moment de priveghere şi rugăciune vocaţională pentru noii diaconi, precum şi pentru toţi tinerii care doresc să discearnă chemarea Domnului în viaţa lor.

Momentul se va încheia cu Profesiunea de credinţă, Jurământul de fidelitate şi Declaraţia de asumare a obligaţiilor vieţii preoţeşti, pe care candidaţii la diaconat, înaintea hirotonirii, sunt chemaţi să le facă în faţa comunităţii ecleziastice.

Un alt student de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi, care se pregăteşte pentru a sluji în Arhidieceza de Bucureşti, va fi hirotonit diacon în aceeaşi zi, 9 decembrie, în catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti, în cadrul sfintei Liturghii care va începe la ora 10.30, prin impunerea mâinilor PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Credincioşii sunt invitaţi să-i însoţească pe viitorii diaconi în acest moment important din viaţa lor şi să se roage pentru ei, ca Domnul să-i întărească mereu cu harul său în drumul pe care îl încep, pentru a fi un exemplu de credinţă pentru poporul lui Dumnezeu.

Tinerii candidaţi pe care îi vom însoţi cu rugăciunile noastre pentru treapta diaconatului sunt:

  • Paul Eduard Amariei, din Buhonca (pentru Dieceza de Iaşi)

  • Michail Iulian Echert, din Rădăuţi (pentru Dieceza de Iaşi)

  • Iulian Robert Gherghel din Tupilaţi – Parohia Nisiporeşti (pentru Dieceza de Iaşi)

  • Paul Alexandru Vîrgă, din Breaza – Parohia Talpa (pentru Dieceza de Iaşi)

  • Neculai Marius Tiba, din Izvoarele (pentru Mica Operă a Divinei Providenţe „Don Orione”)

Pr. Adrian Blăjuţă

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.