Categorii

Vizita PS Florentin Crihălmeanu și a părinților Greco-catolici

Joi, 9 noiembrie seminarul a avut onoarea de primi vizita Episcopului Greco-catolic de Cluj Gherla, Florentin Crihălmeanu, însoțit de 13 preoți care îi sunt aproape în împlinirea slujirii pe care o desfășoară în dieceza sa.

Acești oaspeți de seamă au pornit într-un pelerinaj pe meleagurile catolice române în cadrul căruia, pe data de 8 noiembrie au poposit la Iași, fiind găzduiți cu căldură de Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași.

Fiind prezenți în mijlocul nostru au dorit să marcheze această vizită printr-o liturghie solemnă în ritul bizantin împreună cu seminariștii. La această liturghie a participat și Episcopul Romano-Catolic de Iași, Petru Gherghel. Astfel în zorii zilei, la șapte dimineața în procesiune, preoți greci și latini în comuniune cu papa au pășit spre Cristos. PS Florentin Crihălmeanu alături de PS Petru Gherghel, au devenit reprezentanți celor doi plămâni ai Bisericii, care în cadrul aceleiași liturghii, în aceeași capelă, au respirat împreună mireasma prezenței euharistice a celui ce ne adună pe toți la un loc, Cristos.

În cadrul liturghiei, PS Florentin a spus câteva cuvinte manifestându-și dorința de a profita de ocazia de a fi în mijlocul nostru și de a mărturisi recunoștința ce o are pentru preoții care, deja în vârstă, au luptat în pofida oricărui risc pentru supraviețuirea și înflorirea Bisericii, menționându-l aici pe părintele Eduard Ferenț. Acest cuvânt al său din cadrul omiliei a avut parte de o continuare într-un cadru mai cordial, la micul dejun, unde ne-a oferit câteva cuvinte de încurajare.

În această zi cuvintele pr. Ștefan Vacaru au răsunat mai bine ca niciodată: Creștini să ne dăm mâna, să mergem împreună la masa Domnului.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.