Categorii

Vizita profesorilor de la ITRC Iași la ITRC Alba Iulia

Alba_Iulia_Liturghie_1Devenită de acum o tradiție, întâlnirea dintre profesorii Institutelor Romano-Catolice din Iași și Alba Iulia a avut loc anul acesta la Alba Iulia, între 13 și 15 iunie.

Delegația de la Iași, condusă de Mons. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, și formată din pr. Eduard Soare, pr. dr. Ștefan Lupu, pr. dr. Mihai Pătrașcu și pr. Pius Iancu, a ajuns seara la Alba Iulia și a fost salutată la sosire de corpul profesoral al Institutului Teologic Romano-Catolic „Incarnatae Sapientiae”, în frunte cu pr. Imre Korom, rectorul acestui Institut. În cadrul cinei fraterne, părinții profesori au avut ocazia să-și împărtășească experiențele profesionale și gândurile de viitor cu privire la Biserică și la candidații la Preoție.Alba_Iulia_Liturghie_2

Ziua de marți, 14 iunie, a început cu sfânta Liturghie concelebrată de părinții profesori în capela Institutului, la care au participat și seminariștii de la Alba Iulia. În acest cadru solemn, rectorii celor două Institute au transmis salutul și gândurile bune din partea membrilor comunităților academice respective. În programul zilei s-a aflat și vizitarea comunităților catolice din Deva și Hunedoara, precum și a obiectivelor turistice din aceste localități. Seara s-a încheiat cu un colocviu fratern la sediul Arhiepiscopiei de Alba Iulia, în prezența arhiepiscopului György Jakubinyi.

Alba_Iulia_HunedoaraÎn ultima zi a vizitei, miercuri, după sfânta Liturghie concelebrată în capela Institutului, părinții de la Iași au vizitat catedrala romano-catolică și câteva obiective turistice din cetatea Alba Iulia, recent restaurate.

Salutul de despărțire a fost o mulțumire pentru spiritul catolic fratern existent între cele două Institute catolice și o promisiune a revederii anul viitor la Iași.

Pr. dr. Ștefan Lupu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.