Categorii

Vizita pastorală la parohia romană „Santa Maria a Setteville” (15 ianuarie 2017)

Papa-vizita-parohiaDuminică după-amiază, duminica a II-a din timpul de peste an, Sfântul Părinte Francisc a mers în vizită pastorală la parohia „Santa Maria a Setteville”, la Setteville di Guidonia (Roma).

La sosirea sa, pe la ora 15.40, Papa l-a salutat pe vice-paroh, părintele Giuseppe Berardino, 50 de ani, grav bolnav de scleroză laterală amiotrofică de peste doi ani. În timpul întâlnirii, care a durat circa 10 minute, Sfântul Părinte a adresat în şoaptă preotului – imobilizat la pat şi fără a putea să vorbească – cuvinte de încurajare. După o rugăciune în tăcere, Papa i-a administrat după aceea vice-parohului sacramentul Ungerii Bolnavilor.

Apoi, Pontiful a întâlnit diferitele realităţi pastorale ale parohiei şi în mod deosebit: treizeci de bătrâni şi bolnavi, între care trei copii bolnavi de sindromul Down; adolescenţii de la cateheză, inclusiv mulţi tineri de la parcursul post-mir şi un grup de scoutişti, cu care s-a întreţinut peste jumătate de oră.

După aceea, Sfântul Părinte a salutat 45 de copii, toţi botezaţi în cursul anului 2016, şi a amintit, părinţilor lor, importanţa familiei. Apoi, s-a desfăşurat întâlnirea cu o sută de credincioşi care-l ajută pe paroh, părintele Luigi Tedoldi, în lucrarea pastorală. Pontiful le-a dat lor diferite sfaturi, oprindu-se asupra valorii misiunii.

Apoi, după ce i-a salutat pe preoţi şi pe cei cinci seminarişti din parohie, Sfântul Părinte Francisc a mers în sacristie pentru a spovedi patru penitenţi: o pereche tânără, care se îngrijeşte de vice-paroh, un tânăr din parcursul post-mir şi tatăl unui copil bolnav.

La 17.40 circa, Papa a prezidat, în biserica parohială, celebrarea Sfintei Liturghii. După proclamarea Evangheliei, Sfântul Părinte a rost omilia sa în mod liber.

Pe la ora 19.00, înainte de a părăsi parohia, Papa i-a salutat pe numeroşii credincioşi adunaţi în faţa bisericii încă de la amiază şi care au urmărit vizita prin ecranele mari montate pentru această ocazie.

La ora 19.40, Sfântul Părinte s-a întors în Vatican.

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.