Categorii

Vizita nunţiului în Dieceza de Iaşi

vizita-nuntiu-iasiMons. Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, a vizitat mai multe comunităţi din Dieceza de Iaşi în perioada 4-5 octombrie 2016, fiind însoţit de PS Petru Gherghel şi pr. Mihai Budău.

Excelenţa Sa a fost prezent marţi, 4 octombrie, la seminarul franciscan din Roman unde a prezidat Liturghia hramului şi a hirotonit diaconi cinci fraţi franciscani. După sfânta Liturghie nunţiul le-a vizitat pe surorile clarise în mănăstirea de clauzură de la marginea Romanului.

De la mănăstirea clariselor, Mons. Buendia s-a îndreptat spre Centrul „Gaudium et spes” din Traian unde i-a salutat pe preoţii din prima serie a exerciţiilor spirituale, iar apoi a mers la Gherăeşti unde a vizitat biserica parohială şi viitorul sanctuar închinat Divinei Milostivirii, care acum se află în construcţie şi unde în fiecare zi mai mulţi credincioşi se adună pentru a se ruga Coroniţa Milostivirii şi sfântul Rozariu. Tot la Gherăeşti, nunţiul a vizitat grădiniţa care se află în grija surorilor din Institutul diecezan „Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot”, la care sunt înscrişi aproximativ 50 de copii, precum şi Căminul pentru vârstnici care se află sub grija Centrului Caritas Roman şi care găzduieşte aproximativ 50 de persoane care din cauza vârstei au nevoie de ajutor. Nunţiul a rămas plăcut impresionat de acest complex spiritual şi caritativ în acelaşi timp, unde pe de o parte se primeşte mesajul divin, iar pe de altă parte acesta este tradus în viaţa practică.

Vizitarea operelor caritative din dieceza noastră a continuat la Barticeşti, unde nunţiul a vizitat Fundaţia Medicală „Speranţa Bolnavilor”. În prezent, la Fundaţia Medicală din Barticeşti, care este asemenea unui spital, lucrează aproximativ 70 de angajaţi: medici, asistenţi, infirmieri şi personal auxiliar. Mulţi dintre doctorii care îi consultă pe pacienţi vin din Iaşi, unde au cabinete particulare sau lucrează în spitalele ieşene. Spitalul oferă celor care vin aici sau sunt trimişi de doctorii de familie, atât din Roman cât şi din împrejurimi, posibilitatea de a face analize complete, tratamente de recuperare sau chiar posibilitatea de a beneficia de câteva zile de repaus şi odihnă. Monseniorul Buendia a avut ocazia de a trece prin cabinetele diferitelor specializări, s-a întâlnit cu doctorii pe care i-a salutat şi i-a felicitat pentru munca frumoasă pe care o desfăşoară acolo, fiind plăcut surprins de dotările pe care le are spitalul şi de beneficiile pe care le aduce acesta tuturor locuitorilor din zona Romanului şi nu numai.

Miercuri, 5 octombrie, Mons. Miguel Maury Buendia a mers la Iaşi unde s-a întâlnit cu seminariştii şi profesorii de la seminarul mare, după care a făcut o vizită protocolară la Primăria Municipiului Iaşi, unde s-a întâlnit cu Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Vizita nunţiului în Dieceza de Iaşi s-a încheiat în după-amiaza aceleiaşi zile, când a plecat spre Bacău, unde a vizitat seminarul mic, şi apoi s-a îndreptat spre Bucureşti. În cele două zile petrecute în Moldova, Excelenţa Sa a putut cunoaşte atât viaţa spirituală a diecezei noastre, cât şi trăirea carităţii în viaţa concretă.

preluare de pe www.ercis.ro

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.