Categorii

Video-mesaj în vederea iminentei călătorii apostolice în Lituania, Letonia şi Estonia (22-25 septembrie 2018)

Dragi prieteni,

În ajunul vizitei mele în ţările baltice, Lituania, Letonia şi Estonia, doresc să adresez un afectuos cuvânt de salut vouă tuturor care locuiţi în acele ţinuturi. Deşi vin ca păstor al Bisericii catolice, aş vrea să-i îmbrăţişez pe toţi şi să ofer un mesaj de pace, bunăvoinţă şi speranţă pentru viitor.

Vizita mea coincide cu centenarul independenţei naţiunilor voastre şi desigur va onora pe toţi cei care cu jertfele lor în trecut au făcut posibile libertăţile din prezent. Libertatea, aşa cum ştim, este o comoară care trebuie să fie constant ocrotită şi transmisă, ca o moştenire preţioasă, noilor generaţii. În timpuri de întuneric, violenţă şi persecuţie, flacăra libertăţii nu se stinge, ci inspiră speranţa unui viitor în care demnitatea dată de Dumnezeu fiecărei persoane să fie respectată şi toţi ne simţim chemaţi să colaborăm la construirea unei societăţi drepte şi fraterne.

Astăzi acel simţ de solidaritate şi slujire a binelui comun este mai necesară ca oricând. Doresc ca vizita mea să fie un izvor de încurajare pentru toate acele persoane de bunăvoinţă care, inspirate de cele mai profunde valori spirituale şi culturale moştenite de la trecut, lucrează paşnic pentru a alina suferinţele fraţilor şi surorilor noştri care se află în nevoie şi pentru a promova unitatea şi armonia în societate, la orice nivel.

Ştiu că mulţi se străduiesc intens pentru a pregăti vizita mea şi le mulţumesc din inimă. Vă asigur tuturor apropierea mea în rugăciune şi trimit binecuvântarea mea. Şi vă cer, cu rugăminte, să vă rugaţi pentru mine. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.