Categorii

Video-mesaj în vederea călătoriei în Mexic: Ca misionar de milostivire

Papa-mesaj-MexicIubiţi fraţi,

La puţine zile de la călătoria mea în Mexic, sunt mulţumit, simt o mare bucurie. Am avut mereu o amintire specială faţă de mexicani în rugăciunea mea. Vă port în inimă, acum voi putea să vă vizitez şi să calc pe acel pământ binecuvântat, atât de iubit de Dumnezeu şi atât de îndrăgit de Fecioara Maria.

Poate că vă întrebaţi: ce vrea Papa cu această călătorie? Răspunsul este imediat şi simplu: doresc să vin ca misionar al milostivirii şi al păcii; să mă întâlnesc cu voi pentru a mărturisi împreună credinţa noastră în Dumnezeu şi să împărtăşesc un adevărul fundamental în viaţa noastră: că Dumnezeu ne iubeşte mul, că ne iubeşte cu o iubire infinită, dincolo de meritele noastre. Doresc să stau cât mai aproape posibil de voi, dar în mod deosebit de toţi cei care suferă, pentru a-i îmbrăţişa şi a le spune că Isus îi iubeşte mult, că este mereu alături de ei.

Mă bucură să ştiu că vă pregătiţi pentru călătorie rugându-vă mult. Rugăciunea lărgeşte inima noastră şi o pregăteşte pentru a primi darurile lui Dumnezeu. Rugăciunea luminează ochii noştri pentru a şti să-i vedem pe alţii aşa cum îi vede Dumnezeu, pentru a iubi aşa cum iubeşte Dumnezeu. Vă mulţumesc mult pentru că vă rugaţi şi pentru mine, pentru că am nevoie de asta.

Vreţi să vă destăinui o alta dintre dorinţele mele cele mai mari? Să pot vizita casa Fecioarei Maria. Ca un fiu oarecare, mă voi apropia de Mama şi voi pune la picioarele sale tot ceea ce am în inimă. Este frumos a putea să vizitezi casa maternă şi să simţi duioşia prezenţei sale binevoitoare. Acolo o voi privi în ochi şi o voi implora să nu înceteze să ne privească pe noi cu milostivire, pentru că este mama noastră din cer. Ei încredinţez încă de acum călătoria mea şi pe voi toţi, dragii mei fraţi mexicani.

Isus să vă binecuvânteze şi Fecioara Sfântă să aibă grijă de voi.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.