Categorii

Video-mesaj în vederea călătoriei în Irlanda (25-26 august 2018)

Dragi prieteni,

În timp ce mă pregătesc peste câteva zile să vizitez Irlanda pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor, trimit un afectuos cuvânt de salut întregului popor irlandez: „I’m excited to think I’ll come back to Ireland!

Aşa cum ştiţi, Întâlnirea Mondială este o celebrare a frumuseţii planului lui Dumnezeu pentru familie; este şi o ocazie pentru familiile care provin din toate părţile lumii de a se întâlni şi a se susţine reciproc în trăirea vocaţiei lor speciale. Astăzi familiile înfruntă multe provocări în eforturile lor pentru a întrupa o iubire fidelă, pentru a creşte copii cu valori sănătoase şi pentru a fi în cea mai amplă comunitate, plămadă de bunătate, iubire şi îngrijire reciprocă. Voi ştiţi toate acestea.

Sper că această ocazie va putea să fie izvor de încurajare reînnoită pentru familiile din toate părţile lumii, în special a acelor familii care vor fi prezente acolo la Dublin. Fie ca ea să ne poată aminti locul esenţial al familiei în viaţa societăţii şi în edificarea unui viitor mai bun pentru tineri. Tinerii sunt viitorul! Este foarte importantă să fie pregătiţi tinerii pentru viitor, să fie pregătiţi astăzi, în prezent, dar cu rădăcinile trecutului: tinerii şi bunicii. Este foarte important.

Deşi motivaţia specifică a vizitei mele în Irlanda este Întâlnirea Mondială a Familiilor, aş vrea ca ea să-i îmbrăţişeze pe toţi membrii familiei irlandeze. Mă rog, îndeosebi, pentru ca să folosească pentru a creşte unitatea şi reconcilierea între toţi credincioşii lui Cristos, ca semn al acelei păci durabile care este visul lui Dumnezeu pentru întreaga familie umană. Ştiu că multe persoane se angajează activ în pregătirea vizitei mele. Le mulţumesc tuturor cordial. Cer fiecăruia să se roage pentru ca această întâlnire să fie un moment de bucurie precum şi de seninătate, o mângâiere a iubirii duioase a lui Isus pentru toate familiile şi, cu adevărat, pentru fiecare fiu al lui Dumnezeu. Vă asigur apropierea mea, rugăciunea mea şi vă invit să vă rugaţi pentru mine, am nevoie de acest lucru. Din inimă, vă dau binecuvântarea mea.

God bless you all. The Father, the Son and the Holy Spirit.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.