Categorii

Video-mesaj cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Thailanda (20-23 noiembrie 2019)

Dragi prieteni,

În ajunul călătoriei mele apostolice în Thailanda, vă salut cu toată afecțiunea mea.

Știu că, fiind națiune multietnică și diversă, care are tradiții spirituale și culturale bogate, Thailanda a muncit din greu pentru a promova armonia și coexistența pașnică, nu numai în rândul oamenilor săi, ci în întreaga regiune din Asia de sud-est. În această lume care prea des se confruntă cu discordia, dezbinarea, excluderea, acest angajament de a făuri o unitate respectuoasă faţă de demnitatea fiecărui bărbat, femeie și copil poate servi drept inspirație pentru eforturile pe care persoanele de bunăvoință din întreaga lume le depun pentru a promova o dezvoltare mare și adevărată a familiei noastre umane în solidaritate, în dreptate și în viață în pace.

În timpul călătoriei mele, voi avea ocazia să mă întâlnesc cu comunitatea catolică din Thailanda pentru a-i încuraja în credință și în contribuția pe care o aduc la nivelul întregii societăți. Sunt thailandezi și trebuie să lucreze pentru patria lor. Sper, de asemenea, să consolidez legăturile de prietenie pe care le împărtășim cu numeroși frați și surori budiști care dau mărturie elocventă despre valorile toleranței și armoniei care sunt atât de caracteristice poporului vostru. Am încredere că vizita mea va contribui la evidențierea importanței dialogului interreligios, a înțelegerii reciproce și a cooperării frățești, în special în slujba săracilor, a celor mai nevoiași și în slujba păcii: în acest moment trebuie să muncim atât de mult pentru pace.

Știu că mulți oameni lucrează pentru a-mi pregăti vizita, vă mulțumesc din adâncul inimii mele. În aceste zile, vă am pe toți, dragi prieteni, în rugăciunile mele. Mă rog pentru voi, pentru familiile voastre, pentru patria voastră; și, cu rugăminte, vă cer să vă rugați pentru mine. Vă mulțumesc foarte mult.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.