Categorii

Video-mesaj cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Macedonia de Nord (7 mai 2019)

Iubiţi fraţi şi surori din Macedonia de Nord,

Prin acest scurt mesaj aş vrea să vă exprim bucuria mea şi sentimentele de afect pe care le simt faţă de poporul vostru şi faţă de Biserica ce trăieşte în ţara voastră.

După ce ţara voastră a obţinut independenţa, Sfântul Scaun a voit să stabilească raporturi de prietenie şi relaţii diplomatice cu ea. Astăzi mai mult ca oricând este nevoie să crească în Europa şi în lumea întreagă cultura întâlnirii, cultura fraternităţii, şi eu voi veni în mijlocul vostru să semăn aceste seminţe, fiind sigur că pământul vostru este unul bun, care va şti să le primească şi să aducă rod. De fapt, frumuseţea deosebită a feţei ţării voastre se datorează tocmai varietăţii culturilor şi apartenenţelor etnice şi religioase care locuiesc în ea. Desigur, convieţuirea nu este întotdeauna uşoară, ştim asta. Dar este o trudă care merită de făcut pentru că mozaicurile cele mai frumoase sunt cele mai bogate în culori.

Încredinţez vizita mea mijlocirii unei mari sfinte, fiică a ţinutului vostru: Maica Tereza. Născută şi crescută la Skopje, a devenit cu harul lui Dumnezeu o misionară curajoasă a carităţii lui Cristos în lume, dând întărire şi demnitate celor mai săraci dintre cei săraci.

Dragi prieteni, să pregătim întâlnirea noastră cu rugăciunea, pentru ca să fie rodnică de pace şi de orice bine pentru tot poporul vostru. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.