Categorii

Video-mesaj cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Japonia (23-26 noiembrie 2019)

Dragi prieteni,

În timp ce pregătesc apropiata mea vizită în Japonia, doresc să vă adresez aceste cuvinte de prietenie.

Tema aleasă pentru vizita mea este „Protejează orice viață”. Acest instinct puternic, care răsună în inima noastră, de a apăra valoarea și demnitatea fiecărei persoane umane, dobândește o importanță deosebită în fața amenințărilor la conviețuirea pașnică cu care lumea trebuie să se confrunte astăzi, în special în conflictele armate. Țara voastră este foarte conștientă de suferința cauzată de război. Împreună cu voi, mă rog ca puterea distructivă a armelor nucleare să nu se mai dezlănțuie niciodată în istoria umană. Utilizarea armelor nucleare este imorală.

De asemenea, știți cât de importantă este această cultură a dialogului, a fraternității, în special între diferitele tradiții religioase, care pot ajuta la depășirea diviziunii, pot promova respectul faţă de demnitatea umană și pot înainta în dezvoltarea integrală a tuturor popoarelor. Am încredere că vizita mea vă va încuraja pe calea respectului reciproc și a întâlnirii care duce la o pace sigură și  care durează în timp, care nu se întoarce înapoi. Pacea este atât de frumoasă, încât atunci când este reală, ea nu se retrage: este apărată cu dinții.

De asemenea, voi avea ocazia să apreciez această mare frumusețe naturală care caracterizează națiunea voastră și să exprim dorința împărtășită de a promova, a consolida protecția acestei vieți care include pământul, casa noastră comună și pe care atât de frumos îl simbolizează cultura voastră cu florile de cireș.

Știu că există multe persoane care lucrează pentru pregătirea vizitei. Le mulțumesc sincer pentru aceste eforturi. Și cu speranța că zilele în care vom fi împreună vor fi bogate în har și în bucurie, vă asigur de rugăciunea mea solidară pentru fiecare dintre voi. Și vă cer, cu rugăminte, ca să vă rugați pentru mine. Vă mulțumesc foarte mult.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.