Categorii

Video-mesaj cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Bulgaria (5-7 mai 2019)

Iubiţi fraţi şi surori din Bulgaria,

Cu ajutorul lui Dumnezeu, peste puţine zile voi fi printre voi. Să vin în Bulgaria va fi pentru mine şi pentru colaboratorii mei un pelerinaj sub semnul credinţei, unităţii şi al păcii.

De fapt, ţara voastră este patrie de martori ai credinţei, încă din timpurile în care sfinţii fraţi Ciril şi Metodiu au semănat acolo Evanghelia: un semănat rodnic, care a adus roade îmbelşugate şi în perioadele dificile din secolul trecut. Repeta asta adesea sfântul Ioan Paul al II-lea, care atât de mult s-a străduit pentru ca Europa să redescopere forţa eliberatoare a lui Cristos; precum şi să poată reîncepe să respire cu cei doi plămâni ai săi. Pe urmele sale voi avea bucuria de a-l întâlni pe Sanctitatea Sa Patriarhul şi Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Împreună vom manifesta voinţa de a-l urma pe Domnul Isus pe drumul comuniunii fraterne între toţi creştinii.

Preaiubiţilor, pelerinajul meu va fi în întregime în amintirea sfântului papă Ioan al XXIII-lea, care în cei aproape zece ani petrecuţi la Sofia ca delegat apostolic, a creat cu poporul vostru o legătură de stimă şi de afect care încă durează. El a fost un om de credinţă, de comuniune şi de pace. Pentru aceasta am ales ca moto al călătoriei titlul enciclicei sale istorice „Pacem in terris – Mir na zemyata”. Vă cer, cu rugăminte, să mă însoţiţi cu rugăciunea voastră. Mulţumesc!

Dumnezeu să acorde pace şi prosperitate Bulgariei!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.