Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Polonia (27-31 iulie 2016)

Papa-ZMT-2016Iubiţi fraţi şi surori,

Este aproape de acum a treizeci şi una Zi Mondială a Tineretului, care mă cheamă să-i întâlnesc pe tinerii din lume, convocaţi la Cracovia, şi îmi oferă şi fericita ocazie pentru a întâlni iubita naţiune poloneză. Totul va fi sub semnul milostivirii, în acest An Jubiliar, şi în amintirea recunoscătoare şi evlavioasă a sfântului Ioan Paul al II-lea, care a fost artizanul Zilelor Mondiale ale Tineretului, şi a fost călăuza poporului polonez în recentul său drum istoric spre libertate.

Dragi tineri polonezi, ştiu ce de mult timp pregătiţi, mai ales cu rugăciunea, marea întâlnire de la Cracovia. Vă mulţumesc din inimă pentru tot ceea ce faceţi şi pentru iubirea cu care o faceţi; încă de acum vă îmbrăţişez şi vă binecuvântez.

Dragi tineri din orice parte a Europei, Africii, Americii, Asiei şi Oceaniei! Binecuvântez şi ţările voastre, dorinţele voastre şi paşii voştri spre Cracovia, pentru ca să fie un pelerinaj de credinţă şi de fraternitate. Domnul Isus să vă dea harul de a experimenta în voi înşivă acest cuvânt al său: „Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt 5,7).

Am o mare dorinţă să vă întâlnesc, pentru a oferi lumii un nou semn de armonie, un mozaic de feţe diferite, de atâtea rase, limbi, popoare şi culturi, dar toţi uniţi în numele lui Isus, care este Faţa Milostivirii.

Şi acum mă adresez vouă, dragi fii şi fiice ai naţiunii poloneze! Simt că este un mare dar al Domnului acela de a veni printre voi, pentru că sunteţi un popor care în istoria sa a trecut prin atâtea încercări, unele foarte dure, şi a mers înainte cu forţa credinţei, susţinut de mâna maternă a Fecioarei Maria. Sunt sigur că pelerinajul la Sanctuarul de la Częstochowa va fi pentru mine o cufundare în această credinţă încercată, care îmi va face foarte bine. Vă mulţumesc pentru rugăciunile cu care pregătiţi vizita mea. Mulţumesc episcopilor şi preoţilor, călugărilor şi călugăriţelor, credincioşilor laici, în special familiilor, cărora le duc în mod ideal exortaţia apostolică post-sinodală Amoris laetitia. „Sănătatea” morală şi spirituală a unei naţiuni se vede din familiile sale: pentru aceasta sfântul Ioan Paul al II-lea îndrăgea mult logodnicii, tinerii soţi şi familiile. Continuaţi pe acest drum!

Iubiţi fraţi şi surori, vă trimit acest mesaj ca zălog al afectului meu. Rămâneţi uniţi în rugăciune. Şi la revedere în Polonia!

Franciscus

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.