Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Chile şi Peru (15-22 ianuarie 2018)

Fraţi şi surori din Chile şi din Peru,

Cu apropierea călătoriei mele în aceste ţări, vă salut afectuos. Vin la voi ca pelerin al bucuriei Evangheliei, pentru a împărtăşi cu toţi „pacea Domnului” şi „a vă întări în una şi aceeaşi speranţă”. Pace şi speranţă, împărtăşite între toţi.

Doresc să vă întâlnesc, să vă privesc în ochi, să văd feţele voastre şi să pot experimenta împreună apropierea lui Dumnezeu, duioşia sa şi milostivirea care ne îmbrăţişează şi ne mângâie.

Cunosc istoria ţărilor voastre, forjată cu angajare, dăruire. Doresc, împreună cu voi, să-i aduc mulţumire lui Dumnezeu pentru credinţa şi iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de fraţii cei mai nevoiaşi, în special pentru iubirea pe care o simţiţi faţă de cei care sunt rebutaţi de societate. Cultura rebutării ne-a invadat tot mai mult. Doresc să mă fac părtaş de bucuriile, tristeţile, dificultăţile şi speranţele voastre şi să vă spun că nu sunteţi singuri, că papa este cu voi, că întreaga Biserică vă primeşte, că Biserica vă priveşte.

Cu voi doresc să experimentez pacea care vine de la Dumnezeu, aşa de necesară; numai El ne-o poate da. Este darul pe care Cristos ni-l oferă nouă tuturor, fundamentul convieţuirii noastre şi al societăţii; pacea se sprijină pe dreptate şi ne permite să găsim instanţe de comuniune şi armonie. Trebuie s-o cerem constant de la Domnul şi Domnul o dăruieşte. Este pacea Celui Înviat care aduce bucuria şi ne determină să fim misionari, reînviind darul credinţei care ne conduce la întâlnire, la comuniunea împărtăşită a aceleiaşi credinţe celebrate şi transmise.

Această întâlnire cu Cristos înviat ne întăreşte în speranţă. Nu vrem să fim ancoraţi în lucrurile din această lume, privirea noastră merge mult mai departe, ochii noştri sunt îndreptaţi spre milostivirea sa care îngrijeşte mizeriile noastre. El ne dă impulsul pentru a ne ridica şi a continua. A atinge cu mâna această apropiere a lui Dumnezeu face din noi o comunitate vie şi capabilă să ne înduioşăm faţă de cei care se află lângă noi şi să facem paşi fermi de prietenie şi de fraternitate. Suntem fraţi care merg în întâmpinarea celorlalţi pentru a ne întări în una şi aceeaşi credinţă şi speranţă.

Pun în mâinile Fecioarei Maria, Mama Americii, această călătorie apostolică şi toate intenţiile pe care le păstrăm în inima noastră, pentru ca ea, ca Mamă bună, să le primească şi să ne indice drumul spre Fiul.

Pe curând! Şi, vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine. Pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.