Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc adresat tinerilor din toată lumea cu ocazia următoarelor Zile Mondiale ale Tineretului (21 martie 2017)

Dragi tineri,

Cu amintirea plină de viaţă a întâlnirii noastre la Ziua Mondială a Tineretului din 2016 la Cracovia, am pornit la drum spre următoarea ţintă care, dacă va vrea Dumnezeu, va fi Panama în 2019. Pentru mine sunt foarte importante aceste momente de întâlnire şi dialog cu voi şi am voit ca acest itinerar să se facă în sintonie cu pregătirea următorului Sinod al Episcopilor, care vă este dedicat vouă tinerilor.

Pe acest drum ne însoţeşte Mama noastră, Fecioara Maria, şi ne însufleţeşte cu credinţa sa, aceeaşi credinţă pe care ea o exprimă în cântarea sa de laudă. Maria spune: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Ea ştie să aducă mulţumire lui Dumnezeu, care a privit la micimea sa şi recunoaşte lucrurile mari pe care El le realizează în viaţa ei; şi porneşte la drum pentru a o întâlni pe verişoara Elisabeta, bătrână şi nevoiaşă de apropierea sa. Nu rămâne închisă în casă, pentru că nu este o tânără-divan care încearcă să stea comodă şi în siguranţă fără ca s-o deranjeze cineva. Este mişcată de credinţă, deoarece credinţa este inima întregii istorii a Mamei noastre.

Dragi tineri, şi Dumnezeu vă priveşte şi vă cheamă, şi când face asta vede toată iubirea pe care sunteţi capabili s-o oferiţi. Ca tânăra din Nazaret, puteţi îmbunătăţi lumea, pentru a lăsa o amprentă care să marcheze istoria, cea a voastră şi a multor altora. Biserica şi societatea au nevoie de voi. Cu apropierea voastră, cu curajul pe care-l aveţi, cu visele şi idealurile voastre, cad zidurile imobilismului şi se deschid drumuri care ne duc la o lume mai bună, mai dreaptă, mai puţin crude şi mai umane.

În timpul acestui drum, vă încurajez să cultivaţi o relaţie de familiaritate şi prietenie cu Fecioara sfântă. Este Mama noastră. Vorbiţi-i ca unei Mame. Cu ea, aduceţi mulţumire pentru darul preţios al credinţei pe care l-aţi primit de la strămoşii voştri şi încredinţaţi-i ei toată viaţa voastră. Ca o Mamă bună vă ascultă, vă îmbrăţişează, vă iubeşte, merge cu voi. Vă asigur că dacă veţi face asta nu vă va părea rău.

Pelerinaj frumos spre Ziua Mondială a Tineretului din 2019. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.